Buchtičky s pudinkovým krémem: Rychlý a jednoduchý recept

Výborným sladkým obědem jsou také buchtičky s krémem nebo chcete-li buchtičky šódo. Ač existuje rychlý a takřka bezbolestný recept, kdy si jednoduše koupíte hotové buchtičky a doma připravíte jen pudinkový krém, když si připravíte doma také buchtičky, kupované už víc nekoupíte.

Máte rádi změnu, kdy si dáte k obědu něco sladkého? Nemyslíme tím tabulku čokolády, ale například žemlovku, ovocné knedlíky nebo rýžový nákyp. Vláčné a nadýchané buchtičky si zamilujete a nejde o nic těžkého a složitého na přípravu. Přinášíme recept, který je takzvaně hrnkový. Nemusíte mít po ruce ani váhu. Jak si připravit výborné buchtičky s pudinkovým krémem?

Zdroj foto: Daniel.Petras14 / Shutterstock.com

Recept na buchtičky s pudinkovým krémem krok za krokem

Suroviny na těsto:

  • 3 hrnky mouky polohrubé
  • 4 polévkové lžíce rozpuštěného másla
  • 4 polévkové lžíce oleje
  • 1 hrnek mléka vlažného
  • 4 polévkové lžíce cukru
  • 1 čajová lžička citronové kůry
  • 1 vejce
  • ½ kostky droždí
  • 1 sáček vanilkového cukru

Suroviny na krém:

  • 750 ml mléka
  • 1 sáček vanilkového pudinku
  • 4 polévkové lžíce cukru
  • Vanilková esence nebo pár kapek rumu

Postup:

Vezměte větší mísu, prosejte do ní mouku a udělejte uprostřed důlek. Přidejte rozdrobené droždí, dvě polévkové lžíce cukru a čtyři polévkové lžíce vlažného mléka. Poté přidejte dvě čajové lžičky mouky. Nechte bokem vzejít kvásek.

Cukr, který vám zůstal, smíchejte se špetkou soli, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Promíchejte, přidejte máslo, zbytek mléka a vejce. Vše promíchejte a vypracujte v hladké těsto. To dejte na hodinku do tepla, kde necháte hezky vykynout. Poté těsto promíchejte a znovu dejte odpočívat do tepla ještě asi půl hodinky.

Pekáček vymažte olejem a vložte opatrně těsto, aby bylo rovnoměrně rozloženo do všech stran. Poté namočte nůž do oleje a těsto nařežte, aby vznikly kostičky. Pomažte povrch olejem a dejte do trouby, kterou si předem vyhřejete na 170 stupňů. Pečte dozlatova a nechte bokem, aby byly při podávání teplé.

Připravte si krém. Polovinu mléka dejte do hrnce, promíchejte a přiveďte k varu. V druhé půlce rozmíchejte pudink, přidejte cukr, rum nebo esence a dejte k vroucímu mléku. Neustále míchejte a vařte, dokud krém nebude hustý. Buchtičky dejte na talíř a polijte krémem a podávejte. Dobrou chuť!

Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.