Tvarohové knedlíky s ovocem: Recept

Ovocné tvarohové knedlíky jsou velmi oblíbené sladké jídlo a občas neškodí zařadit je do jídelníčku. Zpravidla se jedná o sezónní jídlo. Proč? Ovocné knedlíky plníte podle ovoce, které máte k dispozici – jahody, švestky, borůvky, meruňky, maliny a podobně.

Někdo dává přednost cukru a máslu, jiný ovocnému přelivu, další si na sladkou pochoutku přidá cukr, kakao a máslo. Variací na tvarohové ovocné knedlíky je několik – bramborové těsto, kynuté těsto nebo oblíbené tvarohové těsto.

Jak si je připravit rychle a jednoduše? Přinášíme vám recept na základní tvarohové těsto, díky kterému připravíte nadýchané tvarohové knedlíky. Náplň zvolte podle vlastních preferencí.

Jaké ovoce dát do tvarohových knedlíků?

Tvarohovo jahodové knedlíky jsou klasikou. Pokud však chcete luxusní tvarohové knedlíky, vyzkoušejte s meruňkami či švestkami.

Ovocné tvarohové knedlíky
Zdroj foto: Nannycz / Shutterstock.com

Recept na tvarohové knedlíky s ovocem

Připravte si ty nejlepší tvarohové knedlíky jednoduše. Použijte ovoce, které máte rádi. My vám doporučujeme tvarohové knedlíky s jahodami.

Suroviny na těsto

  • 500 g tučného tvarohu (ideálně měkkého)
  • 1 menší vejce
  • 2 dcl dětské krupice
  • špetka soli
  • ovoce podle chuti nebo sezóny

Jak postupovat?

Při výběru tvarohu je nejlepší pořídit ten tuhý v kostce. Pokud použijete ten ve vaničce, může být poměr krupice větší, protože je tento tvaroh vodnatější. Přisypávejte krupici podle potřeby. V míse smíchejte tvaroh, vejce, krupici a špetku soli. Zpracujte těsto, dejte na pár chvil odpočinout a mezitím můžete očistit a připravit ovoce.

tvarohové knedlíky
Zdroj foto: Ahanov Michael / Shutterstock.com

Z těsta vyválejte rovnoměrný váleček. Z něj krájejte menší kousky, ze kterých vypracujte menší placku, do které zabalíte připravené ovoce. Namísto válečku můžete z těsta odtrhávat stejně velké kousky těsta, vytvořit z nich kuličku a poté rozplácnout a zabalit ovoce. Každý má svůj osvědčený trik.

Hotový recept tvarohové knedlíky plněné ovocem dávejte do hrnce. Vyberte dostatečně velký hrnec, aby měly knedlíky dost prostoru. Dejte do něj vodu a přiveďte k varu. Teprve pak do hrnce vkládejte jednotlivé knedlíky. Vařte, dokud nevyplavou nahoru, bývá to obvykle do pěti minut, záleží na velikosti. Knedlíky z tvarohového těsta vytáhněte a můžete podávat.

TIP: Chcete verzi naslano? V tom případě vyzkoušejte chlupaté knedlíky.

Další recepty na bezmasá jídla

Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.