Připravte si tvarohové ovocné knedlíky, které si zamiluje celá vaše rodina
Sladká jídla jsou stále velmi oblíbená a občas neškodí zařadit je do jídelníčku. Zpravidla se jedná o sezónní jídlo. Proč? Ovocné knedlíky plníte podle ovoce, které máte k dispozici – jahody, švestky, borůvky, meruňky, maliny a podobně. Někdo dává přednost cukru a máslu, jiný ovocnému přelivu, další si na sladkou pochoutku přidá cukr, kakao a máslo. Variací na ovocné knedlíky je několik – bramborové těsto, kynuté těsto nebo oblíbené tvarohové těsto.Jak si je připravit rychle a jednoduše? Přinášíme vám recept na základní tvarohové těsto, náplň zvolte podle vlastních preferencí.

Suroviny na těsto:
- 500 g tučného tvarohu (ideálně měkkého)
- 1 menší vejce
- 2 dcl dětské krupice
- špetka soli
- ovoce podle chuti nebo sezóny
Jak postupovat?
Při výběru tvarohu je nejlepší pořídit ten tuhý v kostce. Pokud použijete ten ve vaničce, může být poměr krupice větší, protože je tento tvaroh vodnatější. Přisypávejte krupici podle potřeby. V míse smíchejte tvaroh, vejce, krupici a špetku soli. Zpracujte těsto, dejte na pár chvil odpočinout a mezitím můžete očistit a připravit ovoce.

Z těsta vyválejte rovnoměrný váleček. Z něj krájejte menší kousky, ze kterých vypracujte menší placku, do které zabalíte připravené ovoce. Namísto válečku můžete z těsta odtrhávat stejně velké kousky těsta, vytvořit z nich kuličku a poté rozplácnout a zabalit ovoce. Každý má svůj osvědčený trik.
Hotové tvarohové knedlíky plněné ovocem dávejte do hrnce. Vyberte dostatečně velký hrnec, aby měly knedlíky dost prostoru. Dejte do něj vodu a přiveďte k varu. Teprve pak do hrnce vkládejte jednotlivé knedlíky. Vařte, dokud nevyplavou nahoru, bývá to obvykle do pěti minut, záleží na velikosti. Knedlíky vytáhněte a můžete podávat.