Kategorie
Recepty na omáčky
Jako přílohy se často využívají různé omáčky.
Nejlepší omáčky
Omáčky jsou oblíbeným pokrmem a často se připravují v kombinaci s masem. Znáte ty nejlepší omáčky?
Mezi ty nejpopulárnější patří rajská omáčka. Ti, co mají v oblibě rajčata, mohou vyzkoušet koprovou omáčku. Na grilovačku či ke steaku se nejvíce hodí pepřová omáčka, případně slivková. Sýrová omáčka se zase hodí spíše na těstoviny, podobně jako boloňská omáčka na špagety. Další populární jsou znojemská, křenová, holandská, játrová či houbová omáčka.
Jako základ mnoha je i bašamelová omáčka. bašamel. Podobně se také využívá i smetanová omáčka. K masu s rýží se nejvíce hodí žampionová omáčka.
Exotické omáčky
Dnes se stále častěji objevuje v české kuchyni hummusová omáčka, tedy hummus. Oblíbení je i omáčka tzatziki.
Švestkovou omáčku a její recept, kde hlavní roli hrají povidla, má rád prostě každý. Tato omáčka nesmí chybět v!-->…
Pepřová omáčka k masu: Recept se smetanou i bez ní
Hledáte dobrý recept na pepřovou omáčku, která vám bude chutnat? Přinášíme dva recepty – se smetanou a bez!-->…
Houbová omáčka s kuřecím masem: Recept s těstovinami
Houbová omáčka je skvělou volbou, pokud máte rádi houby. Připravte si jednoduchou omáčku s kuřecím masem a!-->…
Základní křenová omáčka k masu: Jednoduchý recept
Křenová omáčka je nejen vynikající, ale hlavně taky zdravá a velmi rychlá na přípravu. Jak připravit tu nejlepší!-->…
Cibulová omáčka: Recept na rychlou omáčku k masu
Cibulová omáčka a její příprava je jednoduchá a hotová je během pár minut. Výborně se hodí k hovězímu i vepřovému!-->…
Koprová omáčka: Recept poctivě a jednoduše
Poctivá koprová omáčka jak od babičky. Jedná se o klasické české jídlo, které naleznete v téměř každé české!-->…
Šípková omáčka: Recept na tradiční omáčku vhodnou ke zvěřině
Šípková omáčka byla dříve nepostradatelnou omáčkou při zvěřinových hodech. Znáte šípkovou omáčku? Připravit si ji!-->…
Sojová teriyaki omáčka: Tradiční japonský recept
Teriyaki omáčka je tradiční japonskou omáčkou, která se využívá při úpravě masa. Japonci na ni nedají dopustit,!-->…
Tzatziki: Recept na řeckou přílohu k masu
Tzatziki jsou spojovány s řeckou kuchyní, ovšem rozšířily se do mnoha dalších zemí. I u nás se z nich!-->…
Játrová omáčka z kuřecích jater: Recept jednoduše a rychle
Játrová omáčka – všichni ji sice rádi nemají, ale ti, kdo ji zbožňují si na játrové omáčce naprosto pochutnají.!-->…