Omáčky k jídlu

Omáčky

Jako přílohy se často využívají různé omáčky.

Nejlepší omáčky

Omáčky jsou oblíbeným pokrmem a často se připravují v kombinaci s masem. Znáte ty nejlepší omáčky?

Mezi ty nejpopulárnější patří rajská omáčka. Ti, co mají v oblibě rajčata, mohou vyzkoušet koprovou omáčku. Na grilovačku či ke steaku se nejvíce hodí pepřová omáčka, případně slivková. Sýrová omáčka se zase hodí spíše na těstoviny, podobně jako boloňská omáčka na špagety. Další populární jsou znojemská, křenová, holandská, játrová či houbová omáčka.

Jako základ mnoha je i bašamelová omáčka. bašamel. Podobně se také využívá i smetanová omáčka. K masu s rýží se nejvíce hodí žampionová omáčka.

Exotické omáčky

Dnes se stále častěji objevuje v české kuchyni hummusová omáčka, tedy hummus. Oblíbení je i omáčka tzatziki.