Hrnečková jogurtová bábovka je skvělou volbou, pokud chcete připravit rychlý a zároveň jemný moučník. Pojďme se hned podívat jak ji připravit.
Hrnkový recept je pro všechny, kdo si chtějí pečení zjednodušit na maximum. Taková hrníčková bábovka s jogurtem je pak hotova během chvíle, už jen počkat dokdy se upeče a naservírujete ji na rodinný stůl.
Doporučení: Pokud chcete připravit tradiční jogurtovou bábovku, její recept máme pro vás zde.
Recept na hrníčkovou jogurtovou bábovku
Jogurtová bábovka a její hrníčková verze je vhodná, když vám přijde neočekávaná návštěva.
Ingredience
Postup přípravy
- Ve větší míse utřeme vejce s cukrem. Pomalu přidáváme jogurt a promícháme.
- Přidáme postupně mouku, prášek do pečiva a vanilkový cukr, promícháme mixérem.
- Pokud je těsto příliš husté, přidáme ještě trochu jogurtu (kefíru) podle potřeby.
- Podle chuti přidáme do těsta rozinky a promícháme vařečkou.
- Těsto vylijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečeme přibližně 40 minut na 180 stupňů.
- Sledujeme povrch bábovky a vyzkoušíme pomocí špejle jestli je těsto úplně upečené.
Tip: Doporučujeme také recept na jablečnou bábovku
Při pečení této hrníčkové bábovky s jogurtem můžete popustit uzdu vaší fantazie a vyzkoušet méně tradiční recept například na jogurtovou bábovku s pudinkem či jablky.