Kategorie

Přílohy a omáčky k jídlu

Vyzkoušejte recepty na chutné přílohy a omáčky k jídlům na Tipio.cz. Stravujte se zdravě. Přílohy a omáčky skvěle doplní chuť vašeho jídla. Jaké přílohy a omáčky máte na výběr?

Přílohy

Některá hlavní jídla si bez chutné a zdravé přílohy neumíme představit.

Základní přílohou k masu bývá jemná bramborová kaše či grilovaná zelenina. Jako zeleninovou přílohu můžete také vyzkoušet zeleninové hranolky pečené v troubě.

Jako přílohu k masu můžete vyzkoušet domácí čalamádu, tarhoňu nebo dušenou mrkev. K polévke si připravte chutné domácí nudle.

Jako přílohy se často využívají různé omáčky.

Omáčky

Omáčky jsou oblíbeným pokrmem a často se připravují v kombinaci s masem. Znáte ty nejlepší omáčky?

Mezi ty nejpopulárnější patří rajská omáčka. Ti, co mají v oblibě rajčata, mohou vyzkoušet koprovou omáčku. Na grilovačku či ke steaku se nejvíce hodí pepřová omáčka, případně slivková. Sýrová omáčka se zase hodí spíše na těstoviny, podobně jako boloňská omáčka na špagety. Další populární jsou znojemská, křenová, holandská, játrová či houbová omáčka.

Jako základ mnoha je i bašamelová omáčka. bašamel. Podobně se také využívá i smetanová omáčka. K masu s rýží se nejvíce hodí žampionová omáčka.

Exotické omáčky

Dnes se stále častěji objevuje v české kuchyni hummusová omáčka, tedy hummus. Oblíbení je i omáčka tzatziki.