Maková bábovka s pomerančem aneb netradiční spojení tradičních dobrot

Mám tu pro vás další recept z mého bábovkového experimentování. Chutě i design jsem pojala trošku vánočně – a mohu spokojeně říct, že obstáli na výbornou. No a byl by přece hřích, kdybych se s vámi nepodělila o další povedený koláč, který můžete upéct a potěšit s ním své blízké.

Zdroj foto: Veronika Kaháková

Doba přípravy: 30 minut

Doba pečení: 50 minut

Náročnost: nenáročný

Kategorie: koláče

Ingredience

Těsto

  • 4 vejce,
  • 200 g krystalového cukru,
  • 300 g polohrubé mouky,
  • 100 g máku,
  • 150 ml oleje,
  • 250 g bílého jogurtu,
  • 1 prášek do pečiva,
  • šťáva a kůra z 2 pomerančů (1PL šťávy na polevu).

Poleva

  • 50 g mascarpone,
  • 3 PL mléka,
  • 3 PL moučkového cukru,
  • 1 PL pomerančové šťávy.
Zdroj foto: Veronika Kaháková

Postup

  1. Do větší misky si rozbijeme vajíčka, které si utřeme s cukrem do pěny.
  2. Do vajíčkové pěny nalijeme olej, bílý jogurt a znovu promícháme.
  3. Smícháme všechny sypké suroviny (mouku, mák a prášek do pečiva) a zamícháme je do těsta.
  4. Na závěr už jen přidáme šťávu a kůru z pomerančů, těsto si přelijeme do vymazané a vysypané formy a dáme péct na 50 minut při teplotě 170 °C.
  5. Polevu si připravíme velmi jednoduše. Všechny suroviny vymícháme mixérem a naneseme na vychlazenou bábovku, kterou jsem ještě ozdobila pomerančem a oříšky. Dobrou chuť.

Alergeny: 1, 3, 7.

Přeji Vám hodně štěstí při pečení a pak napište mi do komentářů, zda jste byli s touto kombinací chutí spokojeni a zda máte zájem o další bábovkové experimenty.

Komentáře jsou uzavřeny, ale trackbacks a pingbacks je otevřen.

Používáním stránky souhlasíte s používáním cookies potřebných pro správného fungování webstránky, marketingové a analytické účely Souhlasím Více informací