Maková bábovka s pomerančem aneb netradiční spojení tradičních dobrot
Mám tu pro vás další recept z mého bábovkového experimentování. Chutě i design jsem pojala trošku vánočně – a mohu spokojeně říct, že obstáli na výbornou. No a byl by přece hřích, kdybych se s vámi nepodělila o další povedený koláč, který můžete upéct a potěšit s ním své blízké.

Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 50 minut
Náročnost: nenáročný
Kategorie: koláče
Ingredience
Těsto
- 4 vejce,
- 200 g krystalového cukru,
- 300 g polohrubé mouky,
- 100 g máku,
- 150 ml oleje,
- 250 g bílého jogurtu,
- 1 prášek do pečiva,
- šťáva a kůra z 2 pomerančů (1PL šťávy na polevu).
Poleva
- 50 g mascarpone,
- 3 PL mléka,
- 3 PL moučkového cukru,
- 1 PL pomerančové šťávy.

Postup
- Do větší misky si rozbijeme vajíčka, které si utřeme s cukrem do pěny.
- Do vajíčkové pěny nalijeme olej, bílý jogurt a znovu promícháme.
- Smícháme všechny sypké suroviny (mouku, mák a prášek do pečiva) a zamícháme je do těsta.
- Na závěr už jen přidáme šťávu a kůru z pomerančů, těsto si přelijeme do vymazané a vysypané formy a dáme péct na 50 minut při teplotě 170 °C.
- Polevu si připravíme velmi jednoduše. Všechny suroviny vymícháme mixérem a naneseme na vychlazenou bábovku, kterou jsem ještě ozdobila pomerančem a oříšky. Dobrou chuť.
Alergeny: 1, 3, 7.
Přeji Vám hodně štěstí při pečení a pak napište mi do komentářů, zda jste byli s touto kombinací chutí spokojeni a zda máte zájem o další bábovkové experimenty.
Komentáře jsou uzavřeny, ale trackbacks a pingbacks je otevřen.