Hrníčková čokoládová bábovka nikdy nezklame. Navíc ji připravíte raz dva

Co může být jednodušší než hrníčková čokoládová bábovka? Už asi víte, že jsem milovník jednoduchých receptů. Mám tu pro vás další recept z čokolády a také další, v pořadí již třetí bábovku.

Pokud tedy nevíte, co si na víkend rychle upéct, šup – nachystat hrnek a pusťte se do pečení nadýchané čokoládové bábovky.

Recept na hrníčkovou čokoládovou bábovku

Doba přípravy: 30 minut

Doba pečení: 50 minut

Hrnek: 250 ml

Náročnost: nenáročný

Kategorie: koláč

Zdroj foto: Veronika Kaháková

Suroviny

Těsto na bábovku

  • 2 vejce,
  • 1 hrnek krystalového cukru,
  • 2 hrnky polohrubé mouky,
  • 1 hrnek mléka,
  • ½ hrnku oleje,
  • 1 prášek do pečiva,
  • 2 cl kakaa,
  • 50 g rozpuštěné hořké čokolády,
  • šťáva z půlky citronu.

Poleva na čokoládovou bábovku

  • 50 g hořké čokolády,
  • 25 ml smetany na šlehání.

Na ozdobu

  • borůvky,
  • kokosové chipsy.
Zdroj foto: Veronika Kaháková

Postup přípravy čokoládové bábovky

  1. Jako první si dáme ve vodní lázni rozpouštět hořkou čokoládu, aby nám stihla pěkně vychladnout a mohli jsme ji pak přimíchat do těsta.
  2. Ostatní suroviny si nachystáme do misky a mícháme mixérem, dokud na nám všechny nespojí.
  3. Do těsta přimícháme ještě vychlazenou rozpuštěnou čokoládu.
  4. Hotové těsto můžeme nalít na formy. Já jsem použila silikonovou, takže jsem ji nemusela ničím vymazat. Pokud ale silikonovou nemáte, tak na tento podstatný krok nezapomeňte.
  5. Bábovku pečeme přibližně 50 minut při teplotě 150 °C. Samozřejmě si udělejte test špejlí, abyste se ujistili, zda je bábovka dopečená.
  6. Připravíme si ještě polevu. Do malého hrnce si dáme ohřát smetanu, a pak do ní nalámeme kousky čokolády. Směs mícháme lžící, dokud se nám čokoláda nerozpustí.
  7. Když nám všechno vychladne, naneseme si lžící polevu na bábovku a ozdobíme kokosovými chipsy a borůvkami.

Alergeny: 1, 3, 7.

Bábovka je hotová, množství špinavého nádobí je minimální, stačí si už jen vychutnat rychlý koláček a užít si neděli. Přeji vám dobrou chuť.

Mohlo by se Vám také líbit

Komentáře jsou uzavřeny, ale trackbacks a pingbacks je otevřen.