Tvarohová bábovka: Recept. Luxusní a vláčná

Tvarohová bábovka je vhodná pro sváteční chvíle i chvíle pohody. Osvědčená tvarohová bábovka: Recept s olejem, citronem a bílou čokoládou. Vyzkoušejte si jí.

Tvarohová bábovka s citrónem a bílou čokoládou
Zdroj foto: archiv Veroniky Kahákové

Recept na tvarohovou bábovku

Jednoduchá a rychlá tvarohová bábovka s olejem, kterou zvládne i začátečník. Recept na citronovo tvarohovou bábovku vám zabere spolu přibližně 60 minut.

Doba přípravy: 1 hodina

Doba pečení: 40-50 minut

Náročnost: nenáročný

Suroviny

Těsto

  • 300 g polohrubé mouky,
  • 150 ml oleje,
  • 4 vejce,
  • 250 g jemného tvarohu,
  • 250 g moučkového cukru,
  • 1 ks prášku do pečiva,
  • 6 lžic vlažného mléka,
  • kůra a šťáva z jednoho citronu,
  • 100 g bílé čokolády,
  • hrst nasekaných mandlí,
  • špetka soli.

Poleva na bábovku

  • 100 g bílé čokolády,
  • 50 ml smetany na vaření.

Vyzkoušejte také další recepty na bábovky. Co takhle připravit mramorovou, olejovou či makovou bábovku?

Tvarohová bábovka s citrónem a bílou čokoládou

Zdroj foto: archiv Veroniky Kahákové

Postup přípravy tvarohové bábovky krok za krokem

  1. Jako první si ve vodní lázni necháme roztát bílou čokoládu. Pokud si budeme připravovat těsto, čokoláda nám pěkně vychladne a budeme ji moci přimíchat k směsi.
  2. Oddělíme si žloutky od bílků, ze kterých si následně vymícháme sníh.
  3. Žloutky si utřeme s cukrem a mícháme, dokud nám nevznikne pěna. Postupně přidáme tekuté suroviny – tedy mléko, olej a na závěr tvaroh.
  4. Do směsi přidáváme postupně i všechny smíšené sypké suroviny, kterými jsou mouka, kypřicí prášek a špetka soli.
  5. Do těsta přimícháme ty nejdůležitější suroviny, a to citrónovou kůru a šťávu, vychladlou bílou čokoládu a mandle, které si nadrobno nasekáme.
  6. Na závěr už jen ručně přimícháme hotový sníh a můžeme dát péct.
  7. Svou bábovku jsem pekla v silikonové formě, proto nebylo nutné formu vymazat a vysypat moukou. Pečeme při teplotě přibližně 175 °C asi 50 minut.
  8. Když máme bábovku upečenou, připravíme si ještě polevu. Do malého hrnce si dáme na chvilku zahřát smetanu. Nesmí se vařit.
  9. Do takto připravené smetany si nalámeme bílou čokoládu a mícháme, dokud se nám celá nerozpustí.
  10. Vychladlou bábovku si polijeme hotovou polevou, posypeme nasekanými mandlemi a ozdobíme plátky citronu. Hotovo – a můžeme podávat. Dobrou chuť😊

Alergeny: 1, 3, 7, 8.

Tvarohová bábovka
Zdroj foto: archiv Veroniky Kahákové

Tvarohová bábovka a tipy na vylepšení

Ta nejlepší tvarohová bábovka bude ta, která bude v kombinaci s vaším oblíbeným ovocem. Připravte si například tvarohovou bábovku s jablky, která si předem nastrouháte a zamícháte do těsta. Pokud však raději máte rádi banány, můžete vyzkoušet recept na banánovo tvarohovou babovku, kterou vám doporučujeme doplnit menšími kousky ořechů a zdravá tvarohová bábovka je na světe.

Skvělé vylepšení nabízí i jogurtová bábovka, do které si můžete taky nakrájet banány.

TIP: Vyzkoušejte vláčnou banánovou bábovku, která je jednoduchá na přípravu.
Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.