Smažené cibulové kroužky: Recept na skvělou chuťovku

Základem pro cibulové kroužky je cibule a jednoduché hutné těstíčko. Jakmile se naučíte základní postup, můžete si chuť přizpůsobovat použitím různého koření. Pokaždé si tak můžete jen lehkou změnou pochutnat na různých cibulových kroužkách.

smažené cibulové kroužky
Zdroj foto: photokirov / Shutterstock.com

Recept na cibulové kroužky

Vyzkoušejte jednoduchý a chutný recept na smažené cibulové kroužky na pánvi.

Suroviny

  • 200 g hladké mouky,
  • 200 ml mléka,
  • 3–4 cibule,
  • slunečnicový olej na smažení,
  • sůl a pepř,
  • další koření dle chuti.

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupejte a od špičky krájejte na plátky. Jejich tloušťka by měla být zhruba jeden centimetr. Poté od sebe oddělujte jednotlivé kroužky.
  2. Do mísy si připravte mouku, dostatečně osolte a opepřete a přidejte další libovolné koření.
  3. Následně postupně přidávejte mléko a vždy dobře zapracujte. Je možné, že bude stačit o něco méně mléka. Konzistence těstíčka by měla být dostatečně hustá, aby držela na cibulových kroužkách.
  4. Připravte si vyšší pánev či hrnec a nalijte do ní vyšší vrstvu oleje, aby se kroužky rovnoměrně osmažily.
  5. Cibulové kroužky namáčejte v připraveném těstíčku a po částech vkládejte do rozpáleného oleje.
  6. Mezitím co se smaží, vložte do těstíčka další cibuli.
  7. Jakmile jsou kroužky osmažené dozlatova, můžete je vyndat. Před podáváním je dobré nechat je okapat od přebytečného tuku na papírových ubrouscích.

Jaké vybrat koření na cibulové kroužky?

Vzhledem k tomu, že základní těstíčko je chuťově neutrální, můžete si ho snadno přizpůsobit. Velmi oblíbenou úpravou je namísto mléka použít při přípravě černé pivo. Přidáním této suroviny se chuť těsta značně změní i bez přidání koření. Doplnit ho pak můžete třeba tymiánem, oreganem a dalšími bylinkami.

Pro nejlepší cibulové kroužky se hodí také sušený česnek či mletá paprika. Další možností, jak těstíčko pozměnit, je přidat dvě vajíčka. V takovém případě vám bude stačit méně piva či mléka. Pro dokonalou křupavost pak můžete přidat také lžíci solamylu.

Cibulové kroužky jsou skvělým občerstvením, které potěší chuťové pohárky. Jejich příprava není složitá, je však třeba vychytat správnou konzistenci těsta. Na to však po pár pokusech hravě přijdete.


Tipy na další recepty

Mohlo by se Vám také líbit
2 komentáře
  1. Jaromír Korzeniowski říká

    Smažené cibulové kroužky? Proč nééé?! Lepší jsou CELEROVÉ hranolky se stejným postupem! S cibulí nebo bez a ještě ZHUBNETE milé dámy. Dobré chutnání.

    1. Max říká

      Od kdy se po smaženém hubne? A je jedno, že je to cibule nebo celer. Navíc, slunečnicový olej je vhodný k používání za studena. Z těch rad tady by se člověk picnul.

Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.