Tatarský biftek: Tatarák z hovězího masa. Recept

Tatarský biftek neboli tatarák je jídlo, které se připravuje ze syrového hovězího masa. Pro někoho jde o zapovězené jídlo z obavy syrového masa, jiný si nikdy neodepře tuto lahůdku. Připravte si chutný recept na tatarák.

Když se použije kvalitní a čerstvé syrové maso, správné suroviny a dodrží se vše, co má, pak jde o skutečně výborné jídlo. Je potřeba zvolit maso z hovězí svíčkové, nevyužít mlýnek, ale špičku nože, kterou maso takzvaně naškrábete. Dnes už existují různé varianty tataráku

  • pštrosí,
  • lososový tatarák,
  • rajčatový tatarák,
  • tvarůžkový
  • a podobně.

Jak si připravit dobrý tatarský biftek?

co patří do tataráku
Zdroj foto: Ryzhkov Photography / Shutterstock.com

Recept na tatarák z hovězího masa

Připravte si tatarák u vás doma. Je to snadné. Co patří do tataráku?

Suroviny pro 4 porce

  • 600 g hovězího masa (hovězí svíčková)
  • 4 žloutky
  • 1 polévková lžíce worcesterové omáčky
  • 1 polévková lžíce kvalitního kečupu
  • 1 polévková lžíce dijonské hořčice
  • 1 polévková lžíce kapary
  • 4 stroužky česneku
  • 1 menší cibule (může být také šalotka)
  • Sůl
  • Mletý pepř
  • Krajíce chleba na topinky
tatarák
Zdroj foto: Marian Weyo / Shutterstock.com

Jak připravit tatarák?

Ze všeho nejdříve si připravte maso. To očistěte, omyjte, osušte a špičkou nože škrábejte. Pravý tatarský biftek by se neměl nikdy mlít, i když to tak v mnoha restauracích dělají. K masu přidejte kapary, které nasekáte nadrobno. Dále přidejte worcesterovou omáčku, kečup, hořčici a nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte žloutky, opět promíchejte a dochuťte solí a pepřem podle vlastní chutě.

Krajíce chleba opečte jako topinky. Někdo peče nasucho, jiný využije topinkovač, jiný smaží poctivé topinky na sádle. Topinky potřete česnekem, přidejte směs tataráku a podávejte. Pozor na skladování tataráku, jelikož jde o syrové maso, rychle podléhá zkáze.

Když si dáte záležet na přípravě všech doplňků včetně topinek, můžete si pak naservírovat na stůl tatarák jako z kvalitní restaurace.

Zdroj: foodnetwork.com


Tipy na další skvělé jídla

Ohodnoťte recept
Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.