Tatarský biftek: Tatarák z hovězího masa. Recept
Tatarský biftek neboli tatarák je jídlo, které se připravuje ze syrového hovězího masa. Pro někoho jde o zapovězené jídlo z obavy syrového masa, jiný si nikdy neodepře tuto lahůdku. Připravte si chutný recept na tatarák.
Když se použije kvalitní a čerstvé syrové maso, správné suroviny a dodrží se vše, co má, pak jde o skutečně výborné jídlo. Je potřeba zvolit maso z hovězí svíčkové, nevyužít mlýnek, ale špičku nože, kterou maso takzvaně naškrábete. Dnes už existují různé varianty tataráku
- pštrosí,
- lososový tatarák,
- rajčatový tatarák,
- tvarůžkový
- a podobně.
Jak si připravit dobrý tatarský biftek?

Recept na tatarák z hovězího masa
Připravte si tatarák u vás doma. Je to snadné. Co patří do tataráku?
Suroviny pro 4 porce
- 600 g hovězího masa (hovězí svíčková)
- 4 žloutky
- 1 polévková lžíce worcesterové omáčky
- 1 polévková lžíce kvalitního kečupu
- 1 polévková lžíce dijonské hořčice
- 1 polévková lžíce kapary
- 4 stroužky česneku
- 1 menší cibule (může být také šalotka)
- Sůl
- Mletý pepř
- Krajíce chleba na topinky

Jak připravit tatarák?
Ze všeho nejdříve si připravte maso. To očistěte, omyjte, osušte a špičkou nože škrábejte. Pravý tatarský biftek by se neměl nikdy mlít, i když to tak v mnoha restauracích dělají. K masu přidejte kapary, které nasekáte nadrobno. Dále přidejte worcesterovou omáčku, kečup, hořčici a nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte žloutky, opět promíchejte a dochuťte solí a pepřem podle vlastní chutě.
Krajíce chleba opečte jako topinky. Někdo peče nasucho, jiný využije topinkovač, jiný smaží poctivé topinky na sádle. Topinky potřete česnekem, přidejte směs tataráku a podávejte. Pozor na skladování tataráku, jelikož jde o syrové maso, rychle podléhá zkáze.
Když si dáte záležet na přípravě všech doplňků včetně topinek, můžete si pak naservírovat na stůl tatarák jako z kvalitní restaurace.
Zdroj: foodnetwork.com
Tipy na další skvělé jídla