Azu po tatarsku: Recept na tradiční tatarské jídlo

Azu po tatarsku je tradiční masové jídlo, které se připravuje v tatarské kuchyni. Zkoušíte rádi nové recepty a chcete si uvařit něco z cizí kuchyně? Vyzkoušejte tento recept.

Azu po tatarsku
Zdroj foto: Alena_Kos / Shutterstock.com

Azu po tatarsku je skvělé jídlo, které připravíte velmi rychle. Pokrm lze servírovat s pečivem, hranolky, těstovinami nebo rýží. Azu je masový pokrm, druh masa můžete zvolit podle chuti. Zkusíte kuřecí azu po tatarsku, vepřové azu po tatarsku nebo azu po tatarsku z hovězího masa?

Co je azu po tatarsku

Azu po tatarsku je tradiční pokrm připravovaný v tatarské kuchyni. Připravuje se zejména z hovězího masa, v tatarské kuchyni je ale někdy používáno i skopové nebo koňské maso. Recept si ale lze upravit a je tedy možné použít i jiné druhy masa dle chuti. Kromě masa nesmí v receptu chybět cibule, rajský protlak nebo kvašené či kyselé okurky.

Odkud pochází azu po tatarsku

Do tatarské kuchyně patří tradiční pokrmy povolžských Tatarů a Tatarstánu. Azu po tatarsku do této kuchyně patří. Obecně je tatarská kuchyně velmi netradiční a hlavně různorodá.

Recept na azu po tatarsku

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 20 minutČas vaření: 55 minutCelkový čas:1 hodina 15 minutPorce:4 porce

Recept na azu po tatarsku je velmi jednoduchý a rychlý, navíc velmi chutný. Připravit tento recept můžete kdykoliv, vhodný je na rychlou večeři i rodinný oběd. Pokud stále přemýšlíte, co vařit a chcete vyzkoušet něco nového, určitě recept na azu po tatarsku vyzkoušejte.

Suroviny

Postup

  1. Maso si očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Dobře jej osolíme a opepříme.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
  3. Na rozpáleném oleji osmahneme cibulku společně s masem, které necháme zatáhnout.
  4. Opečené maso poté zaprášíme moukou, opět krátce osmahneme a přidáme rajský protlak.
  5. Přilijeme ke směsi vývar a přidáme bobkový list. Všechno promícháme.
  6. Hrnec přikryjeme pokličkou a dusíme maso doměkka.
  7. Před koncem vaření přidáme na kostičky nakrájené kyselé zavařené okurky.
  8. Podle chuti dosolíme, a ještě krátce všechno podusíme.

  • Namísto kyselých zavařených okurek můžeme přidat do receptu kvašáky.

Doporučujeme: Hovězí na česneku

S čím podávat azu?

Azu po tatarsku podáváme s rýží, těstovinami, nebo bramborem. Výborně ale chutná i s chlebem. Azu po tatarsku s těstovinami je ale tou nejlepší kombinací.

Jaké maso je vhodné na azu po tatarsku?

Vybírat maso na tento pokrm je jednoduché. Nejlepší je hovězí maso, pokud ale hovězí maso příliš nevyhledáváte, můžete si tento pokrm připravit i z jiného druhu masa. Skvělé je i krůtí maso nebo vepřové.

Zdroj: spar.co.za, nigella.com


Další tipy na recepty

5/5 - (1 hodnocení)
Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.