Houbová omáčka: Recept s kuřecím masem a těstovinami

Houbová omáčka je skvělou volbou, pokud máte rádi houby. Připravte si jednoduchou omáčku s kuřecím masem a těstovinami. Recept na rychlé a jednoduché jídlo.

"<yoastmark

I když k ní obvykle ani maso mít nemusíme, houbová omáčka s kuřecím masem a těstovinami chutná prostě skvěle. K houbám se hodí jakýkoliv druh masa, navíc se dá připravit na vícero způsobů. S tímto receptem si ale nedáte příliš práce, a přesto si celá rodina pochutná.

TIP: Chutná je také křenová omáčka, kterou můžete připravit treba pro návštěvu.

Jaké houby použít do houbové omáčky?

Do nejlepší hubové omáčky se nejvíce hodí čerstvé houby, ty které si nasbíráte v lese. Pokud však takovou možnost nemáte, můžete si připravit hubovou omáčku ze sušených hřibů, nebo použít také žampiony z obchodu.

Houbová omáčka

Připravte si rychlý oběd či večeři! Vyzkoušejte recept na houbovou omáčku jak od babičky.

Suroviny

  • 1 balení těstovin,
  • 1 miska čerstvých hub (je možné použít i houby sušené či mražené),
  • 2 menší cibule,
  • 2 kuřecí prsa,
  • 1 kelímek smetany na vaření,
  • sůl a pepř,
  • olej,
  • strouhaná niva.

Postup přípravy

  1. Těstoviny si dáme uvařit podle návodu, po uvaření slejeme vodu, propláchneme a necháme je zatím odložené bokem.
  2. Cibuli si oloupeme a nadrobno nakrájíme, kuřecí prsa si řádně omyjeme a nakrájíme na menší kostičky.
  3. Čerstvé houby dobře očistíme, propláchneme a nakrájíme také na kousky, dáme je do misky s vodou a necháme chvíli odstát.
  4. V hrnci si rozpálíme olej a na něj dáme zpěnit cibuli, jakmile začne sklovatět, přidáme na kostičky pokrájená kuřecí prsa.
  5. Maso necháme zatáhnout a přidáme nakonec i připravené houby.
  6. Ty přidáme k masu a cibuli i s vodou, ve níž jsme je nechali stát.
  7. Řádně podusíme doměkka, a nakonec přilejeme smetanu na vaření.
  8. Promícháme, krátce povaříme, a pokud se nám zdá bílá houbová omáčka příliš řídká, můžeme zahustit lehce moukou, ale není to nutné.
  9. Do omáčky přidáme i uvařené těstoviny, promícháme a krátce ještě všechno dohromady prohřejeme.

TIP: Oblíbená je také žampionová omáčka, která se hodí k masu.

Jak podávat houbovou omáčku?

Hříbkovou omáčku s kuřecím masem podáváme z jednoho hrnce společně s těstovinami. Na talíři ještě posypeme postrouhanou nivou. Použít ale můžeme i jiný sýr, podle chuti každého z nás.

Kde ještě lze využít omáčku z hub?

Pokud nemáte rádi těstoviny, můžete si připravit houbovou omáčku k masu. Ideální volbou je:

  • Houbová omáčka ke steaku
  • Houbová omáčka k panence

Vyzkoušejte si připravit také koprovou omáčku.

Zdroj: deliciousmagazine.co.uk


Další recepty na omáčky

5/5 - (2 hodnocení)
Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.