Čokoládové muffiny jsou vhodnou snídaní i svačinkou
Čokoládové muffiny považuji za takovou nostalgickou záležitost. Spolu s tradiční mramorovou bábovkou to byla první věc, kterou jsem zkoušela péct sama. Od té doby už uběhl nějaký ten pátek a při pečení jsem se zaměřovala na jiné věci, nicméně čas od času si muffiny upeču.
No a které byly lepší než ty s kousky čokolády?

Recept na čokoládové muffiny
Instrukce
Doba přípravy: 35 minut
Doba pečení: 15-20 minut
Počet porcí: přibližně 20 ks
Náročnost: nenáročné
Kategorie: koláče

Suroviny
Těsto na muffiny
- 2 vejce,
- 200 g cukru krystal,
- 250 ml mléka,
- 2500 ml oleje,
- 300 g polohrubé mouky,
- 3 lžíce kakaa,
- 1 prášek do pečiva,
- špetka soli,
- 100 g hořké čokolády.
Postup přípravy čokoládových muffin
- Začneme s přípravou těsta. Jako první si oddělíme bílky od žloutků a z bílků si vyšleháme sníh, který na závěr přimícháme do těsta.
- Do oddělených žloutků přisypeme krystalový cukr a vymícháme do pěny.
- Do žloutkové směsi přilejeme mléko a olej a znovu promícháme, dokud se nám všechny ingredience nespojí.
- Do těsta si přimícháme všechny sypké suroviny – tedy mouku, kakao, prášek do pečiva a špetku soli. Znovu si celé těsto důkladně promícháme a přidáme už jen připravený sníh.
- Hotovým těstem si naplníme košíky na muffiny do ¾ formy a posypeme nasekanou čokoládou.
- Pečeme přibližně 15-20 minut při teplotě 180 stupňů Celsia. Po dopečení necháme vychladnout a můžeme se do nich pustit. Přeji dobrou chuť.
Alergeny: 1, 3, 7.
Pokud preferujete spíše klasický recept, připravit si můžete základní recept na muffiny, do kterého přidáte další ingredience dle vaší chuti.

Tak toto byl další čokoládový recept do naší sbírky. Doufám, že vám muffiny vyšly podle představ.
Komentáře jsou uzavřeny, ale trackbacks a pingbacks je otevřen.