Čokoládové muffiny jsou vhodnou snídaní i svačinkou

Čokoládové muffiny považuji za takovou nostalgickou záležitost. Spolu s tradiční mramorovou bábovkou to byla první věc, kterou jsem zkoušela péct sama. Od té doby už uběhl nějaký ten pátek a při pečení jsem se zaměřovala na jiné věci, nicméně čas od času si muffiny upeču.

No a které byly lepší než ty s kousky čokolády?

Zdroj foto: Veronika Kaháková

Recept na čokoládové muffiny

Instrukce

Doba přípravy: 35 minut

Doba pečení: 15-20 minut

Počet porcí: přibližně 20 ks

Náročnost: nenáročné

Kategorie: koláče

Zdroj foto: Veronika Kaháková

Suroviny

Těsto na muffiny

  • 2 vejce,
  • 200 g cukru krystal,
  • 250 ml mléka,
  • 2500 ml oleje,
  • 300 g polohrubé mouky,
  • 3 lžíce kakaa,
  • 1 prášek do pečiva,
  • špetka soli,
  • 100 g hořké čokolády.

Postup přípravy čokoládových muffin

  1. Začneme s přípravou těsta. Jako první si oddělíme bílky od žloutků a z bílků si vyšleháme sníh, který na závěr přimícháme do těsta.
  2. Do oddělených žloutků přisypeme krystalový cukr a vymícháme do pěny.
  3. Do žloutkové směsi přilejeme mléko a olej a znovu promícháme, dokud se nám všechny ingredience nespojí.
  4. Do těsta si přimícháme všechny sypké suroviny – tedy mouku, kakao, prášek do pečiva a špetku soli. Znovu si celé těsto důkladně promícháme a přidáme už jen připravený sníh.
  5. Hotovým těstem si naplníme košíky na muffiny do ¾ formy a posypeme nasekanou čokoládou.
  6. Pečeme přibližně 15-20 minut při teplotě 180 stupňů Celsia. Po dopečení necháme vychladnout a můžeme se do nich pustit. Přeji dobrou chuť.

Alergeny: 1, 3, 7.

Pokud preferujete spíše klasický recept, připravit si můžete základní recept na muffiny, do kterého přidáte další ingredience dle vaší chuti.

Zdroj foto: Veronika Kaháková

Tak toto byl další čokoládový recept do naší sbírky. Doufám, že vám muffiny vyšly podle představ.

Mohlo by se Vám také líbit

Komentáře jsou uzavřeny, ale trackbacks a pingbacks je otevřen.