Bublanina: Rychlý a nadýchaný moučník

Bublanina je skvělou volbou. Použít na ni můžete různé druhy ovoce podle chuti. Upéct recept na bublaninu s ovocem není složitý. Jestliže tedy hledáte sladkou tečku či něco dobrého ke kávě vyzkoušejte nasledující recept.

Ovocná bublanina je jednoduchá pochoutka, kterou připravovali i naše babičky. Dá se připravit na mnoho způsobů, stačí jen zvolit to správné ovocí.

Bublanina
Zdroj foto: muuraa / Shutterstock.com

Recept na bublaninu s ovocem

Máme pro vás 4 varianty receptu s ovocem, ze kterých si můžete vybrat. Za nás nejlepší bublanina s jahodami.

  • Bublanina s třešněmi
  • Bublanina s jahodami
  • Borůvková bublanina
  • Meruňková bublanina

Nejrychlejší a nejlepší bublanina, kterou si můžete připravit během chvilky. Klasick bublanina na plech.

Suroviny

  • 700 gramů třešní, případně jahod, borůvek či meruněk,
  • 260 g krupicového cukru,
  • 160 g hladké mouky,
  • 180 g polohrubé mouky,
  • 250 ml mléka,
  • 20 g vanilkového cukru,
  • 3 vajíčka,
  • prášek do pečiva,
  • moučkový cukr na ozdobení,
  • máslo k vymazání pekáče,
  • hrubá mouka k vysypání pekáče.

Postup

  1. Ještě, než začnete s přípravou bublaniny, dejte předehřát troubu na 180 °C. Také vymažte a vysypte pekáč, případně můžete použít namísto toho pečicí papír.
  2. Oddělte bílky od žloutků. Ke žloutkům přidejte moučkový i vanilkový cukr a vyšlehejte do světlé pěny.
  3. Přidejte hladkou i polohrubou mouku společně s kypřicím práškem a dobře promíchejte.
  4. Ke směsi dále přilijte mléko a vymíchejte suroviny do hladkého těsta.
  5. Z bílků si připravte sníh, ten pak jemně vmíchejte do těsta.
  6. Jakmile máte hladké těsto, vlijte ho do pekáče. Poté už jen stačí pokrýt ho vybraným ovocem.
  7. Doba pečení je zhruba 30 minut na 180 °C. Po vyndání se nadýchaná bublanina ještě posype vrstvou moučkového cukru.

Tipy pro pečení bublaniny

Množství surovin je přizpůsobeno spíše menšímu pekáči o rozměrech 28×22 centimetrů, případně tak můžete dávku i zdvojnásobit. Nejdůležitější je při přípravě těsta vyšlehat opravdu pevný sníh, aby těsto mělo nejlepší konzistenci a vznikla tak vláčná bublanina. Ovoce můžete klást přes sebe, u krajů pekáče však nechte kousek těsta bez ovoce. Po upečení se vyplatí být trpěliví a s krájením počkat, dokud moučník není vychladlý, jinak by se mohl srazit.

Bublanina je lehkým moučníkem, její velkou výhodou je, že při její přípravě můžete využít opravdu různé ovoce. V období léta, kdy vše dozrává, tak můžete hravě zpracovat i větší množství ovoce.

TIP: Vyzkoušejte také rychlou a nadýchanou tvarohovou bábovku


Další recepty na koláče a moučníky

5/5 - (1 hodnocení)
Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra