Domácí česnečka: Recept na tradiční polévku, která zahřeje

Česnečka je skvělou polévkou, v chladných dny zahřeje a podpoří zdraví. Její příprava není složitá, uvařit si ji zvládnete do půl hodiny. Vyzkoušejte chutný recept na česnečku.

Česnečka recept
Zdroj foto: maripic / Shutterstock.com

Recept na pravou česnečku

Suroviny

Pro přípravu staročeské česnečky potřebujeme:

  • 3 větší brambory,
  • 750 ml vývaru, případně vody,
  • 1 cibule,
  • 7 stroužků česneku,
  • 2 lžičky majoránky,
  • lžička kmínu,
  • sádlo či jiný tuk,
  • sůl a pepř.

Postup přípravy česnečky

  1. Brambory oloupejte a pokrájejte na menší kousky. Stroužky česneku očistěte a nakrájejte na plátky, případně můžete množství česneku zvýšit podle chuti.
  2. K bramborám a česneku přidejte lžičku kmínu a vše zalijte vývarem či vodou.
  3. Brambory nechte vařit do změknutí, poté přisypte majoránku. Vyndejte uvařené brambory z hrnce.
  4. Připravte si cibuli na jemné kousky, na pánvi rozpalte sádlo či olej a cibuli osmahněte.
  5. Poté přidejte brambory, osolte, opepřete a trochu brambory pomačkejte.
  6. Můžete je vrátit do polévky, a ještě vše společně nechat povařit, ovšem můžete je také servírovat do hlubokého talíře a následně je zalít polévkou.

TIP: Oblíbenou polévkou v české kuchyni je také čočková polévka

Česneková polévka je plná vitamínů

Poctivá česnečka je oblíbená hlavně pro svou schopnost podporovat chatrné zdraví v období chřipek a nachlazení. Celé kouzlo se skrývá v obsahu česneku, který má na naše tělo skvělé účinky. Obsahuje řadu vitamínu a důležitých minerálních látek. Jako přírodní antibiotikum brání rozvoji nachlazení, ovšem pozitivně působí také na srdce a cévy a snižuje hladinu cholesterolu. Díky obsaženým látkám se stará i o zdraví střev, jelikož má schopnost zahubit parazity. Česnek je skvělý také v boji proti stresu.

Jaké polévky máte v oblibě vy? Vyzkoušejte recepty na chutné polévky.

Uvařit si česnečku je rychlé a jednoduché, přičemž výsledek je skvělý. Vystačíte si pouze s minimem surovin. Při servírování můžete do talíře přidat také trochu sýru, který se v teplé polévce začne rozpouštět.

Zdroj: cookthestory.com


Vyzkoušejte další recepty na polévky

Ohodnoťte recept
Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra