Plněné žampiony s omeletou: Recept na chutný oběd i večeři

Plněné žampiony s omeletou jsou vynikající pochoutkou, kterou si můžete připravit na oběd nebo jako jednohubky pro návštěvu. Postačí vám pár surovin. Postup je velmi jednoduchý.

Milujete houby a víte, že plněné žampiony budou pro vaši rodinu tou pravou volbou? Vyzkoušejte plněné žampiony s dobrou omeletou. Rozhodně nebudete litovat.

Plněné žampiony s omeletou
Zdroj foto: Cesarz / Shutterstock.com

Toto jídlo si určitě zamilujete pro jeho jednoduchost i výborné sladění chutí. Už u prvního sousta se stane pokrm jedním z nejoblíbenějších u celé vaší rodiny.

TIP: Vyzkoušejte recept na plněné žampiony na jiný způsob. Zaručeně vám budou chutnat.

  1. Jak dlouho péct žampiony?

    Žampiony obecně stačí péct v troubě cca 12 – 20 minut, v závislosti na velikosti samotných žampionů.

Recept na plněné žampiony s omeletou

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 10 minutČas vaření: 20 minutCelkový čas: 30 minutPorce:4 porce

Samotný postup při přípravě plněných žampionů vám nezabere mnoho času a zvládne je připravit i naprostý začátečník.

Suroviny

Postup

  1. Ze všeho nejdříve je třeba umýt a usušit žampiony, poté oddělte nožky hub od kloboučků. Nožky nakrájejte najemno a dejte je do misky. Kloboučky si prozatím odsuňte vedle.
  2. Na oleji nebo jiném tuku orestujte najemno nakrájenou cibuli, přidejte také nakrájené nožky žampionů a po chvíli přidejte i nahrubo nastrouhanou nivu.
  3. Nechte sýr roztéct a směs z plotny stáhněte. Směsí pak naplňte hlavičky žampionů, houby posypte strouhankou a pečte asi čtvrt hodiny v troubě při teplotě 190 °C.
  4. Nahoru můžete přidat i půlku cherry rajčátka, přidáte tak celkovému výsledku na lepším vizuálním dojmu i chuti.

Příprava omelety

S vaječnou omeletou budou plněné žampiony skvěle chutnat. Pro přípravu omelety budete potřebovat:

  • 3 vejce,
  • pepř a sůl,
  • strouhaný sýr,
  • řeřichu.

Postup přípravy:

  1. V jedné misce rozšlehejte tři celá vejce, přidejte dle chuti sůl a pepř.
  2. Nasypte také najemno nasekanou řeřichu a strouhaný sýr. Vše důkladně zamíchejte a nalijte na středně rozpálenou pánev.
  3. Pokud máte pánev s nepřilnavým povrchem, nemusíte používat žádný tuk. Na mírném ohni omeletu pečte z obou stran, dokud vejce úplně neztuhnou.

Po upečení plněných žampionů podávejte houby spolu s omeletou a čerstvou řeřichou.

Jaké jsou další obměny receptu na plněné žampiony?

Kromě omelety si můžete připravit tento recept na jakýkoli jiný, vámi oblíbený způsob. Pro milovníky masa doporučujeme plněné žampiony mletým masem nebo šunkou a sýrem. V létě během grilovací sezóny si jistě zamilujete maxi plněné žampiony na grilu, kterým vůně grilu dodá ještě lepší chuť. Pokud se vám k těmto houbám hodí sýr, rozhodně nevynechejte nivu, která se chuťově velmi hodí k žampionům.

Plněné žampiony jsou také skvělou volbou pohoštění pro návštěvu. Připravit si je můžete na styl menších jednohubek s křupavým pečivem a každá návštěva bude mile překvapena.

Zdroj: nutmegnanny.com


Další recepty na bezmasá jídla

Ohodnoťte recept
Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.