Nakládaný hermelín: Recept na oblíbenou pochoutku
Nakládaný hermelín je oblíbenou pochoutkou, která snad nikdy neurazí. Zažene totiž mlsnou i hlad. Vyzkoušejte ověřený recept na nakládaný hermelín.
Kromě toho jsou domácí nakládané hermelíny oblíbeným dárkem třeba k narozeninám. Jedlé dárky jsou totiž originální a potěší každého.
Recept na nakládaný hermelín
Připravte si ten nejlepší nakládaný hermelín. Recept je na 4 porce (neboli 4 kusy sýru).
Suroviny
- 4 kusy sýru s bílou plísní (ideálně hermelín),
- 1 červená cibule,
- 150 g nakládané papriky,
- 4 kusy nakládaných feferonek,
- 8 stroužků česneku,
- sušená chilli paprička,
- 2 bobkové listy,
- 2 lžičky celého pepře,
- lžička nového koření,
- lžička jalovce,
- sůl,
- slunečnicový olej.
Postup přípravy
- Čtyři stroužky česneku utřete se solí a chilli papričkou.
- Sýry rozkrojte na polovinu, každou část potřete připravenou pastou. Poté sýry složte polovinami zpět na sebe.
- Zbylé stroužky česneku pokrájejte na tenké plátky, nakrájejte také cibuli na kolečka.
- Poté už jen stačí vrstvit sýry a další suroviny na sebe.
- Na závěr vše zalijte olejem tak, aby suroviny byly ponořené. Sklenici s nálevem na nakládaný hermelín dobře uzavřete.
- Sýry nechte zrát v chladničkové teplotě a ideálně ve tmě po dobu jednoho až dvou týdnů.
- Po uležení můžete podávat, nejlépe s chlebem.
Doporučujeme: Grilovaný hermelín
Jak naložit hermelín
U nakládaného hermelínu je nejdůležitější připravit co nejlepší podmínky k jeho zrání, aby se nezkazil. Nejdůležitější je mít dokonale čistou sklenici, je proto dobré ji sterilizovat. Včetně víčka ji povařte aspoň deset minut. Sterilizovat můžete případně také v myčce na program s nejvyšší teplotou.
Podstatné je také správné skladování.
Domácí nakládaný hermelín můžete nechat stát jeden den v pokojové teplotě, pak je však dobré uložit je do chladu. Do 2 měsíců byste je měli zkonzumovat.
Luxusní nakládané hermelíny jsou oblíbené hlavně v hospodách a restauracích, snadno si je však připravíte i doma. Abyste předešli zkažení, sýr vždy vyndávejte ze sklenice čistým příborem, aby nedošlo ke kontaminaci bakteriemi.
Další recepty na bezmasá jídla
Mám uloženo v oblíbených. Ale nejhorší je ta doba čekání, až se sýry uleží.