Připravte nakládaný hermelín, se kterým oslníte všechny hosty

Nakládaný hermelín je oblíbenou pochoutkou, která snad nikdy neurazí. Zažene totiž mlsnou i hlad. Kromě toho jsou domácí nakládané hermelíny oblíbeným dárkem třeba k narozeninám. Jedlé dárky jsou totiž originální a potěší každého.

Zdroj foto: Felliks2 / Shutterstock.com

Suroviny

  • 4 kusy sýru s bílou plísní (ideálně hermelín),
  • 1 červená cibule,
  • 150 g nakládané papriky,
  • 4 kusy nakládaných feferonek,
  • 8 stroužků česneku,
  • sušená chilli paprička,
  • 2 bobkové listy,
  • 2 lžičky celého pepře,
  • lžička nového koření,
  • lžička jalovce,
  • sůl,
  • slunečnicový olej.

Postup přípravy

  1. Čtyři stroužky česneku utřete se solí a chilli papričkou.
  2. Sýry rozkrojte na polovinu, každou část potřete připravenou pastou. Poté sýry složte polovinami zpět na sebe.
  3. Zbylé stroužky česneku pokrájejte na tenké plátky, nakrájejte také cibuli na kolečka.
  4. Poté už jen stačí vrstvit sýry a další suroviny na sebe.
  5. Na závěr vše zalijte olejem tak, aby suroviny byly ponořené. Sklenici dobře uzavřete.
  6. Sýry nechte zrát v chladničkové teplotě a ideálně ve tmě po dobu jednoho až dvou týdnů.
  7. Po uležení můžete podávat, nejlépe s chlebem.

Správné nakládání

U nakládaného hermelínu je nejdůležitější připravit co nejlepší podmínky k jeho zrání, aby se nezkazil. Nejdůležitější je mít dokonale čistou sklenici, je proto dobré ji sterilizovat. Včetně víčka ji povařte aspoň deset minut. Sterilizovat můžete případně také v myčce na program s nejvyšší teplotou.

Podstatné je také správné skladování. Hermelíny můžete nechat stát jeden den v pokojové teplotě, pak je však dobré uložit je do chladu. Do 2 měsíců byste je měli zkonzumovat.

Nakládané hermelíny jsou oblíbené hlavně v hospodách a restauracích, snadno si je však připravíte i doma. Abyste předešli zkažení, sýr vždy vyndávejte ze sklenice čistým příborem, aby nedošlo ke kontaminaci bakteriemi.

Mohlo by se Vám také líbit
1 komentář
  1. Jana říká

    Mám uloženo v oblíbených. Ale nejhorší je ta doba čekání, až se sýry uleží.

Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.