Hrášková polévka z mraženého hrášku: Recept, který zasytí

Hrášková polévka z mraženého hrášku láká především nejen pro svou krásně jasně zelenou barvu, ale také pro svou vynikající nasládlou chuť, kterou se zavděčíte také svým dětem.

Polévka z mraženého hrášku patří mezi nejjednodušší pokrmy, které uvaříte do dvaceti minut. V závislosti na vaší chuti ji můžete doplnit jak o jakoukoli uzeninu, tak o obyčejné krutonky. Inspirujte se receptem, který je tak jednoduchý, že ho zvládnou i začátečníci.

Jaký hrášek vybrat na hráškovou polévku?

Vzhledem k tomu, že hrášek je plný vitamínů a živin, je v kuchyni vítaný v jakékoliv formě. Hrášková polévka z konzervy je velmi jednoduchá na přípravu, a to hlavně kvůli již předem připravenému hrášku z konzervy. Stačí ho lehce spolu s cibulkou zpěnit na másle, zalít vodou nebo vývarem, velmi krátce povařit, dochutit a rozmixovat. Vynikající je také hrášková polévka ze sterilovaného hrášku, když do ní přidáte i ostatní zeleninu jako je mrkev, petržel a brambory. Nemixujte, pouze zahustěte zásmažkou.

Doporučujeme: Jak pěstovat hrášek?

Hrášková polévka z čerstvého hrášku vám na stole nesmí v létě chybět. Pokud budete chtít uvařit krémovou verzi polévky, hrášek vařte asi 20 minut. Avšak lahodnou polévku si připravíte v kombinaci se zeleninou jako je mrkev, brambory, ředkvička a kedlubna. Zahustit ji můžete rozšlehaným vajíčkem s krupicí.

Recept na hráškovou polévku z mraženého hrášku

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 20 minutČas vaření: 10 minutCelkový čas: 30 minutPorce:4 porce

Snad každý z nás má doma v mrazáku sáček mraženého hrášku, ať už kupovaný, nebo domácí. Proto je polévka z mraženého hrášku ideální v případě, když potřebujete rychle vymyslet pokrm, který vás zahřeje i zasytí zároveň.

Ingredience

Postup přípravy

  1. Ze všeho nejdříve si očistěte a najemno nakrájejte cibuli.
  2. Zpěňte ji krátce na másle.
  3. Posléze přidejte mražený hrášek, nechte ho chvíli restovat, zalijte zeleninovým vývarem a přiveďte k varu.
  4. Jakmile polévka začne vařit, přidejte smetanu a povařte 10 minut.
  5. Nakonec všechno rozmixujte tyčovým mixérem.
  6. Dochuťte podle své chuti a podávejte s opečenými krutony.

  • Mražený hrášek čerstvě vytažený z mrazáku nejdříve propláchněte pod tekoucí vodou, abyste ho zbavili kusů ledu, které na něm jsou.
  • Krémová hrášková polévka bude vynikající, když do ní nastrouháte trochu chedaru.
  • Aby byla hrachová polévka z mraženého hrášku naprosto jemná a hladká, propasírujte ji ještě po rozmixování přes jemné sítko.
  • Pro výraznější chuť polévky do ní můžete přidat česnek nebo obdélník taveného sýra, který nechte v polévce zcela rozpustit.
  • Aby měla polévka svou krásnou zelenou barvu, nevařte ji moc dlouho.

S čím podávat hráškovou polévku

Hrášková krémová polévka z mraženého hrášku bude skvěle chutnat, když do ní přidáte již zmiňované krutonky. Děti v krémových polévkách také milují kuličky do polévky, které najdete v každém obchodu. Abyste však svou polévku „vytunili“ co nejvíce, doporučujeme na malé kostičky nakrájet klobásu, kostičky opéct, a následně je k polévce podávat.

Místo klobásy je výborná také opečená slanina nebo dokonce smažené krevety.

Rozhodně nic nezkazíte ani čerstvým pečivem, a to jak chlebem, tak bagetou nebo ciabattou.

Zdroj: eatingwell.com, theendlessmeal.com


Další recepty na polévky

Ohodnoťte recept
Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.