Hrášková polévka z mraženého hrášku: Recept, který zasytí

Hrášková polévka z mraženého hrášku láká především nejen pro svou krásně jasně zelenou barvu, ale také pro svou vynikající nasládlou chuť, kterou se zavděčíte také svým dětem.

Polévka z mraženého hrášku patří mezi nejjednodušší pokrmy, které uvaříte do dvaceti minut. V závislosti na vaší chuti ji můžete doplnit jak o jakoukoli uzeninu, tak o obyčejné krutonky. Inspirujte se receptem, který je tak jednoduchý, že ho zvládnou i začátečníci.

Jaký hrášek vybrat na hráškovou polévku?

Vzhledem k tomu, že hrášek je plný vitamínů a živin, je v kuchyni vítaný v jakékoliv formě. Hrášková polévka z konzervy je velmi jednoduchá na přípravu, a to hlavně kvůli již předem připravenému hrášku z konzervy. Stačí ho lehce spolu s cibulkou zpěnit na másle, zalít vodou nebo vývarem, velmi krátce povařit, dochutit a rozmixovat. Vynikající je také hrášková polévka ze sterilovaného hrášku, když do ní přidáte i ostatní zeleninu jako je mrkev, petržel a brambory. Nemixujte, pouze zahustěte zásmažkou.

Doporučujeme: Jak pěstovat hrášek?

Hrášková polévka z čerstvého hrášku vám na stole nesmí v létě chybět. Pokud budete chtít uvařit krémovou verzi polévky, hrášek vařte asi 20 minut. Avšak lahodnou polévku si připravíte v kombinaci se zeleninou jako je mrkev, brambory, ředkvička a kedlubna. Zahustit ji můžete rozšlehaným vajíčkem s krupicí.

Recept na hráškovou polévku z mraženého hrášku

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 20 minutČas vaření: 10 minutCelkový čas: 30 minutPorce:4 porce

Snad každý z nás má doma v mrazáku sáček mraženého hrášku, ať už kupovaný, nebo domácí. Proto je polévka z mraženého hrášku ideální v případě, když potřebujete rychle vymyslet pokrm, který vás zahřeje i zasytí zároveň.

Suroviny

Postup

  1. Ze všeho nejdříve si očistěte a najemno nakrájejte cibuli.
  2. Zpěňte ji krátce na másle.
  3. Posléze přidejte mražený hrášek, nechte ho chvíli restovat, zalijte zeleninovým vývarem a přiveďte k varu.
  4. Jakmile polévka začne vařit, přidejte smetanu a povařte 10 minut.
  5. Nakonec všechno rozmixujte tyčovým mixérem.
  6. Dochuťte podle své chuti a podávejte s opečenými krutony.

  • Mražený hrášek čerstvě vytažený z mrazáku nejdříve propláchněte pod tekoucí vodou, abyste ho zbavili kusů ledu, které na něm jsou.
  • Krémová hrášková polévka bude vynikající, když do ní nastrouháte trochu chedaru.
  • Aby byla hrachová polévka z mraženého hrášku naprosto jemná a hladká, propasírujte ji ještě po rozmixování přes jemné sítko.
  • Pro výraznější chuť polévky do ní můžete přidat česnek nebo obdélník taveného sýra, který nechte v polévce zcela rozpustit.
  • Aby měla polévka svou krásnou zelenou barvu, nevařte ji moc dlouho.

S čím podávat hráškovou polévku

Hrášková krémová polévka z mraženého hrášku bude skvěle chutnat, když do ní přidáte již zmiňované krutonky. Děti v krémových polévkách také milují kuličky do polévky, které najdete v každém obchodu. Abyste však svou polévku „vytunili“ co nejvíce, doporučujeme na malé kostičky nakrájet klobásu, kostičky opéct, a následně je k polévce podávat.

Místo klobásy je výborná také opečená slanina nebo dokonce smažené krevety.

Rozhodně nic nezkazíte ani čerstvým pečivem, a to jak chlebem, tak bagetou nebo ciabattou.

Zdroj: eatingwell.com, theendlessmeal.com


Další recepty na polévky

Ohodnoťte recept
Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra