Připravte domácí Baileys: Nápoj s originální chutí vyrobíte jen ze čtyř ingrediencí

Když si dáte lok Baileys Irish Cream a poválíte ho na jazyku, ucítíte chuť jemné smetany, kakaa a irské whisky. Tyto ingredience jsou hlavními přísadami alkoholického smetanového likéru, který je oblíbeným zejména u dámské části populace. Jak si ho připravit doma?

Zdroj foto: Goskova Tatiana / Shutterstock.com

Historie baileys není příliš dlouhá, začala se psát teprve v roce 1974, kdy bylo baileys představeno jako první irský krém na tehdejším trhu s alkoholickými nápoji. Svou smetanovou konzistencí si nápoj hned získal srdce spotřebitelů, kteří propadli jeho jedinečné chuti. Dnes se z baileys připravují také čokoládové pralinky i tvarohový koláč. Upotřebení má tedy různé. Baileys si lze dokonce uvařit doma z běžně dostupných ingrediencí.

Co je třeba k přípravě domácího baileys

Základem pro domácí výrobu baileys je rum. Sice by měla být raději použitá irská whisky, ale rum je také chutnou, a navíc o něco levnější variantou. Dále budete potřebovat 1 balení mandlového nebo karamelového pudinku, čerstvé nebo trvanlivé mléko a 2 konzervy slazeného kondenzovaného mléka Salko. Pak už jen stačí si vyhradit alespoň dvě hodiny čistého času, abyste se mohli radovat z výsledku své práce.

Jak baileys připravíte

Nejvíce času zabere vaření kondenzovaného mléka. To, neotevřené v plechovce, dáte do kastrolu do vodní lázně a pomalým varem necháte probublávat po dobu dvou hodin. Mléko tímto způsobem zkaramelizuje a získá výbornou chuť, potřebnou k ochucení baileys. V neoslazeném čerstvém nebo trvanlivém mléce o objemu 0,5 litru uvaříte mandlový puding.

Salko i puding necháte vychladnout, pak je smícháte dohromady a přidáte 0,5 litru rumu a vše řádně rozmícháte, případně rozmixujete do jemné a hladké konzistence. A máte hotovo.

Nyní již stačí domácí baileys dát do lahví a uchovat na chladném místě. Vzhledem k tomu, že výsledek většinou předčí očekávání, je pravděpodobné, že baileys půjde rychle na odbyt. Budete ho chodit tak dlouho ochutnávat, až vám žádná láhev nezůstane plná.

Zdroj: vareni.cz

Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Používáním stránky souhlasíte s používáním cookies potřebných pro správného fungování webstránky, marketingové a analytické účely SouhlasímVíce informací