Připravte domácí Baileys: Nápoj s originální chutí

Baileys Irish Cream je oblíbeným zejména u dámské části populace. Když ho poválíte na jazyku, ucítíte chuť jemné smetany, kakaa a irské whisky. Jak připravit baileys doma?

Zdroj foto: Goskova Tatiana / Shutterstock.com

Baileys Irish Cream

Historie baileys není příliš dlouhá, začala se psát teprve v roce 1974, kdy bylo představeno jako první irský krém na tehdejším trhu s alkoholickými nápoji. Svou smetanovou konzistencí si nápoj hned získal srdce spotřebitelů, kteří propadli jeho jedinečné chuti. Dnes se z něho připravují také čokoládové pralinky i tvarohový koláč. Upotřebení má tedy různé. Vyzkoušejte recept na baileys, který si můžete pohodlně uvařit doma z běžně dostupných ingrediencí.

Ingrediencie pro baileys

  • rum
  • balení mandlového pudinku (nebo karamelového)
  • mléko
  • 2 konzevy Salka

Tyto ingredience jsou hlavními přísadami alkoholického smetanového likéru. Základem pro domácí výrobu baileys je rum. Sice by měla být raději použitá irská whisky, ale rum je také chutnou, a navíc o něco levnější variantou. Dále budete potřebovat 1 balení mandlového nebo karamelového pudinku, čerstvé nebo trvanlivé mléko a 2 konzervy slazeného kondenzovaného mléka Salko. Pak už jen stačí si vyhradit alespoň dvě hodiny čistého času, abyste se mohli radovat z výsledku své práce.

Jak připravit baileys?

Nejvíce času zabere vaření kondenzovaného mléka. To, neotevřené v plechovce, dáte do kastrolu do vodní lázně a pomalým varem necháte probublávat po dobu dvou hodin. Mléko tímto způsobem zkaramelizuje a získá výbornou chuť, potřebnou k ochucení baileys. V neoslazeném čerstvém nebo trvanlivém mléce o objemu 0,5 litru uvaříte mandlový puding.

Salko i puding necháte vychladnout, pak je smícháte dohromady a přidáte 0,5 litru rumu a vše řádně rozmícháte, případně rozmixujete do jemné a hladké konzistence. A máte hotovo.

Jak skladovat baileys?

Nyní již stačí domácí baileys dát do lahví a uchovat na chladném místě. Vzhledem k tomu, že výsledek většinou předčí očekávání, je pravděpodobné, že půjde rychle na odbyt. Budete ho chodit tak dlouho ochutnávat, až vám žádná láhev nezůstane plná.

Vyzkoušejte také domácí vaječný likér.

Zdroj: bakeplaysmile.com

Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.