Vepřová panenka ve slanině: Snadný recept

Oblíbený recept vepřové panenky, kterou obalíte ve slanince a pečete v troubě. Jako přílohu pro vepřovou panenku jednoduše můžete zvolit houbovou nebo pepřovou omáčku.

Vepřové maso je v české kuchyni velmi oblíbené, každá část je jiná a hodí se na přípravu různých pokrmů. Mezi top recepty na vepřovou panenku zcela jistě patří pečená vepřová panenka se slaninou v troubě.

Vepřová panenka recept
Zdroj foto: Jacek Chabraszewski / Shutterstock.com
Jak udělat medailonky z vepřové panenky?

Maso očistěte, zbavte blan a ostrým nožem vepřové maso rozkrájejte na přibližně 2 cm medailonky.

Doporučujeme: Vynikající sváteční pokrm panenka Wellington

Recept na vepřovou panenku ve slanině

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 50 minutČas vaření: 10 minutCelkový čas:1 hodina Porce:4 porce

Nejlepší vepřová panenka je pečená v troubě, a navíc obalená ve slanině. Pro celou rodinu ji dokážete připravit jen ze tří základních surovin. Jak udělat panenku?

Suroviny

Postup

  1. Vepřovou panenku necháme v celku, řádně ji omyjeme a očistíme. Je potřeba zbavit ji blan. (Při tomto procesu se obrňte trpělivostí, panenka jich má poměrně hodně – a cílem je odstranit jich co nejvíc. Když se totiž panenka tepelně upraví, blanky jsou poté tuhé, a to může zkazit celkový chuťový požitek.)
  2. Maso si papírovou utěrkou zlehka osušíme, poté panenku nasolíme a opepříme.
  3. Na pánvičce si rozpálíme olej a maso na něm zprudka osmahneme. Postupně otáčíme, abychom jej osmahli rovnoměrně ze všech stran.
  4. maso osmahneme, vyndáme si ho z pánvičky a odložíme stranou.
  5. Pečlivě potřeme dijonskou hořčicí, a následně ji obalíme v plátcích slaniny. Aby slanina držela, upevníme slaninu párátky.
  6. Poté si předehřejeme troubu na 180 stupňů, panenku vložíme do pekáčku a dáme do trouby. Pečeme asi 10–12 minut.
  7. Vepřová panenka v anglické slanině se vytáhne z trouby a necháme ji chviličku vychladnout. Nakrájíme na plátky, které by uvnitř měly být krásně růžové.

S čím podávat vepřovou panenku

Vepřová panenka se slaninou může být po nakrájení ihned podávána. Jako příloha se hodí čerstvá zelenina a také vařené, pečené či šťouchané brambory nebo bramborová kaše. V některých kuchyních se také připravuje vepřová panenka s rýží.

Vepřová panenka s omáčkou

Pokud byste k tomuto jídlu chtěli kromě zeleniny a brambor něco navíc, oblíbená je vepřová panenka ve slanině s pepřovou omáčkou, tu si připravíte snado podle nášho receptu. Alternativou může být také smetanově sýrová, švestková či hořčičná omáčka k vepřové panence.

TIP: Vyzkoušejte tradiční recept – Vepřová pečeně na 3 způsoby.

Dobrou chuť!

Zdroj: cookthestory.com

5/5 - (1 hodnocení)
Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra