Vepřová panenka s plátky slaniny: Připravte si snadnou večeři

Vepřové maso je v české kuchyni velmi oblíbené, každá část je jiná a hodí se na přípravu různých pokrmů, ale to nejlepší z tohoto masa je zcela jistě vepřová panenka. Aby maso nebylo suché a mělo ještě lepší chuť, je dobré ji obalit ve slanině.

Zdroj foto: Elena Shashkina / Shutterstock.com

Připravte si výtečný a snadný pokrm pro celou rodinu jen ze tří základních surovin. Jak na to?

Suroviny:

  • 500 g vepřové panenky,
  • 200 g anglické slaniny nakrájené na plátky,
  • dijonská hořčice,
  • sůl a pepř,
  • řepkový olej.

Postup:

  1. Vepřovou panenku necháme v celku, řádně ji omyjeme a očistíme. Je potřeba zbavit ji blan.
  2. Při tomto procesu se obrňte trpělivostí, panenka jich má poměrně hodně – a cílem je odstranit jich co nejvíc. Když se totiž panenka tepelně upraví, blanky jsou poté tuhé, a to může zkazit celkový chuťový požitek. Tak nezapomeňte nabrousit nožík.
  3. Maso si papírovou utěrkou zlehka osušíme, poté panenku nasolíme a opepříme.
  4. Na pánvičce si rozpálíme řepkový olej a maso na něm zprudka osmahneme. Postupně otáčíme, abychom jej osmahli rovnoměrně ze všech stran.
  5. Až maso osmahneme, vyndáme si ho z pánvičky a odložíme stranou.
  6. Pečlivě potřeme dijonskou hořčicí, a následně ji obalíme v plátcích slaniny. Aby slanina držela, upevníme slaninu párátky.
  7. Poté si předehřejeme troubu na 180 stupňů, panenku vložíme do pekáčku a dáme do trouby.
  8. Pečeme asi 10–12 minut.
  9. Po dopečení panenku vytáhneme z trouby a necháme ji chviličku vychladnout. Nakrájíme na plátky, které by uvnitř měly být krásně růžové.

Tip: Vepřová panenka se slaninou může být po nakrájení ihned podávána. Jako příloha se hodí čerstvá zelenina a také vařené, pečené či šťouchané brambory nebo bramborová kaše. Panenku je možné přelít i houbovou omáčkou.

Dobrou chuť!

Zdroj: recepty.cz

Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Používáním stránky souhlasíte s používáním cookies potřebných pro správného fungování webstránky, marketingové a analytické účely SouhlasímVíce informací