Tatarák z hovězího masa – Snadný recept

Tatarský biftek neboli tatarák je jídlo, které se připravuje ze syrového hovězího masa. Pro někoho jde o zapovězené jídlo z obavy syrového masa, jiný si nikdy neodepře tuto lahůdku. Připravte si chutný recept na tatarák.

Když se použije kvalitní a čerstvé syrové maso, správné suroviny a dodrží se vše, co má, pak jde o skutečně výborné jídlo. Je potřeba zvolit maso z hovězí svíčkové, nevyužít mlýnek, ale špičku nože, kterou maso takzvaně naškrábete. Dnes už existují různé varianty tataráku

  • pštrosí,
  • lososový tatarák,
  • rajčatový tatarák,
  • tvarůžkový (vyzkoušet můžete také tvarůžkovou pomazánku)
  • a podobně.

Jak si připravit dobrý tatarský biftek?

Recept na tatarák z hovězího masa

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 30 minutCelkový čas: 30 minutPorce:4 porce

Připravte si tatarák u vás doma, tenhle recept je pro 4 porce Je to snadné. Co patří do tataráku?

Ingredience

Postup přípravy

  1. Ze všeho nejdříve si připravte maso. To očistěte, omyjte, osušte a špičkou nože škrábejte. Pravý tatarský biftek by se neměl nikdy mlít, i když to tak v mnoha restauracích dělají.
  2. K masu přidejte kapary, které nasekáte nadrobno. Dále přidejte worcesterovou omáčku, kečup, hořčici a nadrobno nakrájenou cibuli.
  3. Přidejte žloutky, opět promíchejte a dochuťte solí a pepřem podle vlastní chutě.
  4. Krajíce chleba opečte jako topinky. Někdo peče nasucho, jiný využije topinkovač, jiný smaží poctivé topinky na sádle.
  5. Topinky potřete česnekem, přidejte směs tataráku a podávejte. Pozor na skladování tataráku, jelikož jde o syrové maso, rychle podléhá zkáze.
  6. Když si dáte záležet na přípravě všech doplňků včetně topinek, můžete si pak naservírovat na stůl tatarák jako z kvalitní restaurace.
tatarák
Zdroj foto: Marian Weyo / Shutterstock.com

Doporučujeme: Tradiční tatarské jídlo Azu po tatarsku


Tipy na další skvělé jídla

5/5 - (1 hodnocení)
Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.