Karbanátky v troubě: Recept na pečené mleté maso se sýrem

Karbanátky v troubě je možné připravovat na mnoho způsobů, ty se sýrem jsou velmi chutné i šťavnaté. Pečené v troubě jsou navíc ještě mnohem zdravější než klasické smažené.

karbanátky v troubě
Zdroj foto: Bvlena / Shutterstock.com

Karbanátky jsou v podstatě masové koule nebo hrubky, které se běžně smaží na pánvi. Pokud se ale dělají v troubě, jsou samozřejmě zdravější. Navíc karbanátky ani není nutné připravovat jen z masa. Podle zvoleného druhu mletého masa můžeme mít karbanátky kuřecí, hovězí karbanátky, vepřové karbanátky nebo krůtí karbanátky.

Zkusit můžete i rovněž zdravé a chutné rybí karbanátky pečené v troubě. Tohle jídlo může mít opravdu mnoho obměn. Jestli si chcete dát od masa pauzu, vyzkoušejte i cuketové karbanátky pečené v troubě, květákové karbanátky z trouby, brokolicové nebo kapustové karbanátky z trouby. Výborným vegetariánským jídlem jsou i karbanátky z ovesných vloček.

Jak se dělají karbanátky v troubě

Karbanátky jsou velmi jednoduché na přípravu. Z mletého masa nebo případně jiné suroviny se udělá směs, kterou pojí vejce a ze směsi se tvoří menší hrudky. Ty pak můžeme obalovat a smažit na pánvi, nebo si je můžeme upéct v troubě i zcela bez tuku.

A jak dlouho péct karbanátky v troubě? Doba pečení je o něco delší, než když se karbanátky smaží, ale hotovo budete mít za méně než hodinu. Pečené šťavnaté karbanátky z trouby si určitě oblíbíte. Úplně nejlépe pak chutnají karbanátky se sýrem.

Tip: Oblíbeným receptem v troubě jsou pečené řízky

Recept na karbanátky v troubě

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 15 minutČas pečení: 40 minutCelkový čas: 55 minutPorce:4 porce

Chcete zkusit trošku jiný recept na karbanátky, než znáte? Vyzkoušejte ten náš, karbanátky se sýrem a klobáskou jsou voňavé a výborně chutnají.

Ingredience

Postup přípravy

  1. Mleté maso si vyklopíme do větší mísy.
  2. Klobásku si pokrájíme na drobné kousky a přidáme do mísy, rohlíky si pokrájíme a přidáme do mísy také.
  3. Přidáme nastrouhaný sýr, prolisovaný česnek, špetku majoránky a rozšlehané vejce.
  4. Směs pořádně promícháme a dochutíme solí a pepřem.
  5. Směs na karbanátky pak necháme v lednici chvíli odpočívat a nachystáme si plech či pekáč, ve němž budeme karbanátky péct.
  6. Z masové směsi pak tvoříme karbanátky, které klademe do vymazaného pekáčku nebo na plech vyložený pečicím papírem.recept karbanátky v troubě
  7. Karbanátky můžeme, ale nemusíme, pak ještě lehce pokapat olejem.
  8. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů přibližně 40 minut. Během pečení karbanátky jednou otočíme.

  • Do masové směsi můžeme přidat i najemno nasekanou čerstvou pažitku. Místo parmazánu a ovčího sýra lze použít i jakýkoliv jiný druh sýru podle chuti.

Doporučujeme: Pečené kuře

  1. Jak udělat karbanátky, aby byly šťavnaté?

    Je třeba hlídat dobu pečení, aby karbanátky z trouby nebyly příliš vysušené. O šťavnatost se sice z velké části postará i sýr, ale vždy upravíme dobu pečení zejména podle velikosti karbanátků.

S čím podávat karbanátky?

Karbanátky z trouby podáváme s vařeným bramborem, bramborovou kaší, šťouchanými brambory nebo se zeleninovým salátem.

Dobrou chuť!

Zdroj: recipetineats.com, thekitchn.com


Další tipy na recepty

4/5 - (1 hodnocení)
Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra