Pomerančovo-zázvorové cookies aneb skvělé spojení rozdílných chutí

Pomeranč v dezertech jste už určitě měli v bábovce a čokoládové pěně, proč ho však nepoužít i do oblíbených cookies? A navíc, když se zkombinuje s čokoládou, je to jedna báseň.

Cookies máte velmi rychle hotové a můžete do pečení zapojit i vaše ratolesti. Kuchyně se vám sice na závěr možná nepoděkuje, ale o víkendovou zábavu máte postaráno.

Zdroj foto: archív Veroniky Kahákové

Doba přípravy: 35 minut

Doba pečení: 15-20 minut

Počet porcí: přibližně 20 ks

Náročnost: nenáročné

Kategorie: dezerty

Zdroj foto: archív Veroniky Kahákové

Ingredience

Těsto

  • 2 vejce,
  • 140 g krystalového cukru,
  • 120 g másla,
  • 240 g polohrubé mouky,
  • 50 g ovesných vloček,
  • šťáva a kůra z ½ pomeranče,
  • 1 ČL nastrouhaného zázvoru,
  • 1 prášek do pečiva,
  • špetka soli,
  • 100 g hořké čokolády.
Zdroj foto: archív Veroniky Kahákové

Postup

  1. Do větší misky si vysypeme krystalový cukr a přidáme máslo, které si mixérem utřeme.
  2. Přidáme 2 celá vejce a pokračujeme v míchání. Když se nám ingredience spojily, přidáváme po troše polohrubou mouku a ovesné vločky.
  3. Do těsta si přidáme kůru a šťávu z poloviny pomeranče a přidáme oloupaný a nastrouhaný zázvor. Já jsem použila přibližně 1 lžičku zázvoru, pokud vám to ale přijde hodně, můžete bez problémů ubrat.
  4. Na závěr už jen přisypeme celý prášek do pečiva a přidáme špetku soli.
  5. Plech si vyložíme papírem na pečení a lžící si naberu trochu těsta, ze kterého si vytvarujeme menší hromádky a přitlačíme je. Hromádky neukládáme blízko k sobě, protože cookies zvětší svůj objem, a pak by se nám slepily.
  6. Cookies už jen posypeme nasekanou hořkou čokoládou a můžeme dát péct.
  7. Pečeme přibližně 15-20 minut při teplotě 170 °C.

Alergeny: 1, 3, 7.

Doufám, že se vám cookies vydařily. Zázvoru jsem použila tak akorát, aby nám cookies dochutil, ale zároveň neprorazil chuť pomeranče. Pokud však pečete i pro děti, používejte jej opatrně. Je sice zdravý, ale děti by mohl štípat.

Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Používáním stránky souhlasíte s používáním cookies potřebných pro správného fungování webstránky, marketingové a analytické účely Souhlasím Více informací