Nepečené moučníky, které jsou lehké a rychlé na přípravu

Jestliže máte chuť na sladkou tečku po obědě, či chcete jen tak mlsat, ovšem nechce se vám trávit hodiny v kuchyni, pak se skvěle hodí nepečené moučníky. Připravit je zvládnete již za pár minut, a přitom potěší vaše chuťové pohárky.

Zdroj foto: NoirChocolate / Shutterstock.comsušenkysušenky

Nepečená tvarohová roláda

Suroviny:

  • 200 g kakaových sušenek (BeBe),
  • 200 g tvarohu,
  • banán,
  • lžíce másla,
  • 2 lžičky medu,
  • jahody či jiné ovoce,
  • moučkový cukr.

Postup přípravy:

  1. Sušenky rozmixujte, přidejte k nim banán rozmačkaný vidličkou a promíchejte, aby se hmota spojila.
  2. Na potravinářskou fólii hmotu rovnoměrně naneste ve tvaru obdélníku, lépe to půjde s mokrýma rukama.
  3. Dále navrstvěte tvaroh rozmixovaný s medem a máslem.
  4. Na kraj pokládejte jahody, pomocí potravinářské fólie zarolujte.
  5. Okraje zatáhněte a hotovou roládu dejte ztuhnout do lednice.

Rychlý koláč

Suroviny:

  • 4 balení BeBe sušenek,
  • 3 balení vanilkového pudingu,
  • litr mléka,
  • 2 vanilkové cukry,
  • 3 zakysané smetany,
  • džem,
  • trocha rumu,
  • čokoláda na ozdobení.

Postup přípravy:

  1. Do formy vyskládejte jednu vrstvu sušenek, potřete ji džemem a pokládejte další sušenky.
  2. Uvařte puding s vanilkovým cukrem, po zchladnutí jím zalijte sušenky.
  3. Na puding vrstvěte další sušenky, tuto vrstvu potřete zakysanou smetanou s kapkou rumu.
  4. Vrch koláče můžete ozdobit čokoládou a podávat.

Tvarohová střecha

Suroviny:

  • 2 balíčky BeBe sušenek,
  • 500 g měkkého tvarohu,
  • 200 g másla,
  • 150 g moučkového cukru,
  • 2 větší banány,
  • 100 g čokolády,
  • 100 ml smetany ke šlehání,
  • rum dle chuti.

Postup přípravy:

  1. Na tác rozložte alobal, na ten skládejte sušenky do tří řad po sedmi kusech.
  2. Z másla, tvarohu, cukru a rumu vymíchejte krém, tím potřete sušenky. Přidejte další sušenky a potřete je zbytkem krému.
  3. Po délce ve středu dejte banány.
  4. Alobal po stranách nadzvedněte a přiložte ke středu, tak aby vznikla střecha.
  5. Smetanu zahřejte v kastrůlku a přidejte ji k čokoládě – vymíchejte polevu.
  6. Pak už stačí jen střechu ozdobit a nechat ztuhnout.

Nepečené dezerty jsou rychlé a jednoduché, takže se skvěle hodí pro chvíle, kdy se vám nechce zdlouhavě péct.

Zdroj: imabakler.net

Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.