Nepečené moučníky, které jsou lehké a rychlé na přípravu
Jestliže máte chuť na sladkou tečku po obědě, či chcete jen tak mlsat, ovšem nechce se vám trávit hodiny v kuchyni, pak se skvěle hodí nepečené moučníky. Připravit je zvládnete již za pár minut, a přitom potěší vaše chuťové pohárky.

Nepečená tvarohová roláda
Suroviny:
- 200 g kakaových sušenek (BeBe),
- 200 g tvarohu,
- banán,
- lžíce másla,
- 2 lžičky medu,
- jahody či jiné ovoce,
- moučkový cukr.
Postup přípravy:
- Sušenky rozmixujte, přidejte k nim banán rozmačkaný vidličkou a promíchejte, aby se hmota spojila.
- Na potravinářskou fólii hmotu rovnoměrně naneste ve tvaru obdélníku, lépe to půjde s mokrýma rukama.
- Dále navrstvěte tvaroh rozmixovaný s medem a máslem.
- Na kraj pokládejte jahody, pomocí potravinářské fólie zarolujte.
- Okraje zatáhněte a hotovou roládu dejte ztuhnout do lednice.
Rychlý koláč
Suroviny:
- 4 balení BeBe sušenek,
- 3 balení vanilkového pudingu,
- litr mléka,
- 2 vanilkové cukry,
- 3 zakysané smetany,
- džem,
- trocha rumu,
- čokoláda na ozdobení.
Postup přípravy:
- Do formy vyskládejte jednu vrstvu sušenek, potřete ji džemem a pokládejte další sušenky.
- Uvařte puding s vanilkovým cukrem, po zchladnutí jím zalijte sušenky.
- Na puding vrstvěte další sušenky, tuto vrstvu potřete zakysanou smetanou s kapkou rumu.
- Vrch koláče můžete ozdobit čokoládou a podávat.
Tvarohová střecha
Suroviny:
- 2 balíčky BeBe sušenek,
- 500 g měkkého tvarohu,
- 200 g másla,
- 150 g moučkového cukru,
- 2 větší banány,
- 100 g čokolády,
- 100 ml smetany ke šlehání,
- rum dle chuti.
Postup přípravy:
- Na tác rozložte alobal, na ten skládejte sušenky do tří řad po sedmi kusech.
- Z másla, tvarohu, cukru a rumu vymíchejte krém, tím potřete sušenky. Přidejte další sušenky a potřete je zbytkem krému.
- Po délce ve středu dejte banány.
- Alobal po stranách nadzvedněte a přiložte ke středu, tak aby vznikla střecha.
- Smetanu zahřejte v kastrůlku a přidejte ji k čokoládě – vymíchejte polevu.
- Pak už stačí jen střechu ozdobit a nechat ztuhnout.
Nepečené dezerty jsou rychlé a jednoduché, takže se skvěle hodí pro chvíle, kdy se vám nechce zdlouhavě péct.
Zdroj: imabakler.net