Houbová omáčka s kuřecím masem a těstovinami – Snadný recept

Houbová omáčka je skvělou volbou, pokud máte rádi houby. Připravte si jednoduchou omáčku s kuřecím masem a těstovinami. Recept na rychlé a jednoduché jídlo.

houbová omáčka

I když k ní obvykle ani maso mít nemusíme, houbová omáčka s kuřecím masem a těstovinami chutná prostě skvěle. K houbám se hodí jakýkoliv druh masa, navíc se dá připravit na vícero způsobů. S tímto receptem si ale nedáte příliš práce, a přesto si celá rodina pochutná.

TIP: Chutná je také křenová omáčka, kterou můžete připravit treba pro návštěvu.

  1. Jaké houby použít do houbové omáčky?

    Do nejlepší hubové omáčky se nejvíce hodí čerstvé houby, ty které si nasbíráte v lese. Pokud však takovou možnost nemáte, můžete si připravit hubovou omáčku ze sušených hřibů, nebo použít také žampiony z obchodu.

Recept na houbovou omáčku s kuřecím masem

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 40 minutČas vaření: 20 minutCelkový čas:1 hodina Porce:4 porce

Připravte si rychlý oběd či večeři! Vyzkoušejte recept na houbovou omáčku jak od babičky.

Ingredience

Postup přípravy

  1. Těstoviny si dáme uvařit podle návodu, po uvaření slejeme vodu, propláchneme a necháme je zatím odložené bokem.
  2. Cibuli si oloupeme a nadrobno nakrájíme, kuřecí prsa si řádně omyjeme a nakrájíme na menší kostičky.
  3. Čerstvé houby dobře očistíme, propláchneme a nakrájíme také na kousky, dáme je do misky s vodou a necháme chvíli odstát.
  4. V hrnci si rozpálíme olej a na něj dáme zpěnit cibuli, jakmile začne sklovatět, přidáme na kostičky pokrájená kuřecí prsa.
  5. Maso necháme zatáhnout a přidáme nakonec i připravené houby.
  6. Ty přidáme k masu a cibuli i s vodou, ve níž jsme je nechali stát.
  7. Řádně podusíme doměkka, a nakonec přilejeme smetanu na vaření.
  8. Promícháme, krátce povaříme, a pokud se nám zdá bílá houbová omáčka příliš řídká, můžeme zahustit lehce moukou, ale není to nutné.
  9. Do omáčky přidáme i uvařené těstoviny, promícháme a krátce ještě všechno dohromady prohřejeme.

TIP: Oblíbená je také žampionová omáčka, která se hodí k masu.

Jak podávat houbovou omáčku?

Hříbkovou omáčku s kuřecím masem podáváme z jednoho hrnce společně s těstovinami. Na talíři ještě posypeme postrouhanou nivou. Použít ale můžeme i jiný sýr, podle chuti každého z nás.

K čemu se hodí omáčka z hub?

Pokud nemáte rádi těstoviny, můžete si připravit houbovou omáčku k masu. Ideální volbou je:

  • Houbová omáčka ke steaku
  • Houbová omáčka k panence

Doporučujeme: Vyzkoušejte si připravit také koprovou omáčku.

Zdroj: deliciousmagazine.co.uk


Další recepty na omáčky

5/5 - (3 hodnocení)
Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.