Čokoládový nepečený cheesecake: Recept pro milovníky čokolády

Vyzkoušejte recept na čokoládový nepečený cheeseckaVždyť, přiznejme si to, kdo z nás čokoládu nemá rád? Já osobně ji mohu už od malička.V koláči nebo jen tak si odlomit kostku a hodit za zub, vždy mě dokáže potěšit.

A takový má být každý recept na cheesecake. Má potěšit a lahodit našim chuťovým buňkám. Navíc je i rychlý a nepečený. Do hodiny už máte koláč v lednici a stihnete i uklidit v kuchyni. Jeho postup je opravdu nenáročný – čili i začátečník v kuchyni ho bez jakýchkoliv problémů zvládne.

Recept na čokoládový nepečený cheesecake

Čokoládový cheeesecake je koláč je jako stvořený pro ty, kteří chtějí dezert po dobrém obědě, čekají návštěvu nebo jen mají chuť na něco sladkého a nechtějí strávit v kuchyni půl dne. Z koláče mi vyšlo 12 porcí, takže se opravdu nemusíte bát. Vyjde na každého.

Zdroj foto: Veronika Kaháková

Instrukce

Doba přípravy: 45 minut

Počet porcí: 12

Forma: 22 cm

Náročnost: středně náročný

Kategorie: dezerty

Zdroj foto: Veronika Kaháková

Suroviny

Korpus

  • 200 g máslových sušenek BeBe,
  • 100 g másla,
  • 2 lžíce kakaa.

Krém na cheesecake

  • 250 g mascarpone,
  • 250ml 33% smetany na šlehání Milblu (dostanete např. V Kauflandu),
  • 200 g hořké čokolády Bellaria,
  • hrst lískových oříšků,
  • jahody.

Poleva na cheesecake

  • 100 g hořké čokolády Bellaria,
  • 50 ml smetany na šlehání.
Zdroj foto: Veronika Kaháková

Postup přípravy čokoládového cheesecake

  1. Formu si vyložíme pečícím papírem. 
  2. Jako první si rozdrtíme máslové sušenky, přidáme 2 polévkové lžíce kakaa a promícháme lžící. 
  3. K sušenkové směsi přidáme změklé máslo a rukama vše promícháme, aby se nám suroviny pěkně spojily. Měla by nám vyjít sypká hmota. Když jsem k rozdrceným sušenkám přidávala rozpuštěné máslo, hmota se mi drobila a nedržela tak pěkně jako právě se změklým máslem. 
  4. Tuto hmotu nasypeme do formy a namačkáme ji rovnoměrně až k okrajům. 
  5. Korpus posypeme nasekanými lískovými oříšky a nakrájenými jahodami. 
  6. Korpus dáme zatím chladit do lednice a pustíme se na přípravu krému. 
  7. Do hrnce si nalámeme hořkou čokoládu a dáme ji rozpouštět nad párou. Pokud bychom ji nenechali rozpustit ve vodní lázni, zůstaly by nám v ní hrudky. 
  8. Dokud se nám čokoláda taje, vymícháme si mixérem šlehačku. Já měla konkrétní čokoládu Bellaria 74%, která je dostupná v obchodech Lidl. Má vysoký obsah kakaové sušiny. 
  9. Do šlehačky přimícháme mascarpone a rozpuštěnou čokoládu. Nepřidávala jsem už žádný cukr. Podle mě už vůbec nebylo třeba, protože čokoláda je již sama o sobě dost sladká. 
  10. Krém vylijeme na korpus a dáme zchladit do lednice na pár hodin. Jelikož je v krému tolik čokolády, pěkně nám zhoustne a nebude se lít. 
  11. Připravíme si čokoládovou ganache, kterou náš koláč polijeme. V menším hrnci si zahřejeme smetanu (jen zahřejeme, nevaříme) a vylijeme ji na čokoládu. I na ganache jsem použila čokoládu Bellaria 74%, ale klidně můžete použít jakoukoliv hořkou čokoládu, kterou doma najdete. Důležité je hlavně použít vysoce procentní čokoládu. 
  12. Mícháme, dokud se nám čokoláda zcela nerozpustí. Ganache necháme trochu vychladnout a vylijeme ji na koláč.
  13. Na závěr už jen ozdobíme. Já jsem použila čokoládové hobliny a jahody. 
  14. Cheesecake je hotový a můžeme servírovat. Zvládli jste to, že? Přeji dobrou chuť.

Alergeny: 1, 7, 8.

Zdroj foto: Veronika Kaháková

Já jsem do koláče použila jahody, ale pokud je nemáte, nedělejte si starosti, nemusíte hned běžet do obchodu. Můžete použít jakékoliv jiné ovoce, které máte doma nebo vám právě vyrostlo na zahradě. S malinami by byl také určitě výborný. Kreativitě se meze přece nekladou.

Mascarpone také není výhradní nutností, dnes jej už umíme šikovně v receptech nahradit. Pokud jste se i vy rozhodli při pečení cheesecaku pro změnu, vyzkoušejte tipy, čím nahradit mascarpone při pečení.

Mohlo by se Vám také líbit

Komentáře jsou uzavřeny, ale trackbacks a pingbacks je otevřen.