Chřestová polévka ze zeleného chřestu

Chřestová polévka ze zeleného chřestu je zdravá s bohatým obsahem minerálů. Navíc, chřest je nízkokalorická zelenina. Vyzkoušejte zdravý recept na chřestovou polévku vhodnou i pro děti.

Chřestová polévka ze zeleného chřestu se u nás hojně připravuje, právě proto, že je zeleného chřest nejvíce dostupný. Jeho chuť je nahořklá, ale do pokrmů se hodí báječně. Naopak chřestová polévka z bílého chřestu je nejjemnější, bílý chřest má velmi jemnou chuť, fialový chřest je pak jen lehce nahořklý a poměrně vzácný. Přečtěte si více o chřestu a jaké má využití v kuchyni zde.

Recept na chřestovou polévku ze zeleného chřestu

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 10 minutČas vaření: 35 minutCelkový čas: 45 minutPorce:4 porce

Chřestová polévka ze zeleného chřestu je velmi rychle připravená a je velmi zdravá i chutná. Zamilují si ji i děti. Dá se připravit různě, například chřestová polévka s medvědím česnekem může být opravdovou vitamínovou bombou. Krémová chřestová polévka má lahodnou chuť, ale připravit si můžete i chřestovou polévku bez smetany. Vyzkoušejte si náš recept, který zvládnete připravit i v případě, že jste s chřestem ještě nepracovali.

Ingredience

Postup přípravy

  1. Cibuli si oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  2. Do hrnce si dáme rozehřát olivový olej společně s kouskem másla. Přidáme pokrájenou cibuli a krátce restujeme.
  3. Z chřestu je potřeba odstranit konce, které jsou dřevnaté. Vyhazovat je ale ještě nemusíme.
  4. Chřest si pokrájíme na kousky.
  5. K osmažené cibuli přilijeme zeleninový vývar a přidáme nakrájený chřest.
  6. Přikryjeme pokličkou a budeme polévku vařit patnáct minut.
  7. Po patnácti minutách je třeba zkontrolovat, zda chřest dostatečně změknul. Pokud ne, ještě chvíli necháme polévku vařit, dokud chřest nezměkne.
  8. Polévku dochutíme solí a pepřem.
  9. Po dovaření polévku rozmixujeme tyčovým mixérem a máme hotovo.

Jak vylepšit polévku?

Ještě před tím, než polévku rozmixujeme, můžete do ní přidat špetku muškátového oříšku. Chřestová polévka pak bude mít zajímavější chuť. Nakonec je možné vršky chřestu, které jsme původně odkrojili, opéct a dozdobit jimi polévku při servírování.

Chřestová polévka, podobně jako ostatní recepty na polévky, se dá připravit na několik způsobů. Připravit ji můžeme se smetanou i bez smetany, v krémové i klasické verzi.

Dobrou chuť!

Zdroj: delish.com, onceuponachef.com


Vyzkoušejte další polévky

Ohodnoťte recept
Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.