Tradiční velikonoční nádivka, kterou si zamilujete

Vyzkoušeli jste už někdy recept na velikonoční nadívku? Zamilujete si ji vy i vaše rodina na první sousto. Určitě vám bude chutnat velikonoční nádivka s uzeným masem.

Mezi nejoblíbenější velikonoční recepty patří i nádivka. Myslíme si, že nejlepší velikonoční nádivka je ta s uzeným masem. Pojďme se tedy podívat jak si ji připravit.

Recept na velikonoční nádivku

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 20 minutČas vaření: 30 minutCelkový čas: 50 minutPorce:6 porce

Už naše babičky připravovaly jarní nádivku na hody o Velikonocích. Občas se ještě využívá také název receptu velikonoční hlavička. Nevynechte ani vy tuto krásnou tradici a upečte nadýchanou nádivku z těch největších dobrot, které se ve vaší potravinové skříni schovávají. Pro přípravu budete potřebovat více ingrediencí, jejich kombinace vás ale ve výsledném pokrmu příjemně překvapí.

Postup je velmi snadný, s přípravou vám mohou pomáhat i vaše děti a zapojit se tak do velikonočních tradic.

Ingredience

Postup přípravy

  1. Jako první nalijte do mísy s rohlíky mléko a chvíli počkejte, než se rohlíky nasáknou. (Uzené maso i rohlíky nakrájejte na malé kousky a rohlíky nasypte do velké mísy, ve které připravíte celou nádivku)
  2. Po nasáknutí je vymačkejte a přebytečné mléko z mísy vylijte.
  3. Přidejte k rohlíkům uzené maso , vaječné žloutky, rozpuštěné máslo, prášek do pečiva a dochuťte také pažitkou, petrželkou a nasekanou kopřivou. Nakonec přidáme sůl, pepř a muškátový oříšek dle chuti.
  4. Všechny ingredience spojte důkladným promícháním v míse.
  5. Mezitím zapněte troubu na 200 °C a nechte ji předehřát. Vedle mísy si nezapomeňte připravit a máslem vymastit pekáč.
  6. Těsně předtím, než směs nalijete do pekáče, rozšlehejte ještě zbylé vaječné bílky a opatrně vzniklý sníh vmíchejte do nádivkové směsi.
  7. Pečte na 180°C asi 30 minut.

Jako tradiční české jídlo na velikonoce můžete vyzkoušet recept na jidáše.

Velikonoční nádivka
Zdroj foto: KPixMining / Shutterstock.com

Jak dlouho péct nádivku?

Velikonoční nádivka s uzeným masem se peče asi půl hodiny, dokud se na povrchu nezbarví dozlatova. Podávat ji můžete ozdobenou petrželkou nebo pažitkou. Přidejte k ní ještě nakládané okurky, ty se k pokrmu skvěle hodí.

Vyzkoušejte i recepty na nádivky do kuřete.

Zdroj: thespruceeats.com, cooklikeczechs.com

5/5 - (1 hodnocení)
Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.