Velikonoční nádivka: Recept s lehkou přípravou

Vyzkoušeli jste už někdy recept na velikonoční nadívku? Zamilujete si ji vy i vaše rodina na první sousto. Určitě vám bude chutnat velikonoční nádivka s uzeným masem.

Mezi nejoblíbenější velikonoční recepty patří i nádivka. Myslíme si, že nejlepší velikonoční nádivka je ta s uzeným masem. Pojďme se tedy podívat jak si ji připravit.

Velikonoční nádivka
Zdroj foto: KPixMining / Shutterstock.com

Recept na velikonoční nádivku

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 20 minutČas vaření: 30 minutCelkový čas: 50 minutPorce:6 porce

Už naše babičky připravovaly jarní nádivku na hody o Velikonocích. Občas se ještě využívá také název receptu velikonoční hlavička. Nevynechte ani vy tuto krásnou tradici a upečte nadýchanou nádivku z těch největších dobrot, které se ve vaší potravinové skříni schovávají. Pro přípravu budete potřebovat více ingrediencí, jejich kombinace vás ale ve výsledném pokrmu příjemně překvapí.

Postup je velmi snadný, s přípravou vám mohou pomáhat i vaše děti a zapojit se tak do velikonočních tradic.

Suroviny

Postup

  1. Jako první nalijte do mísy s rohlíky mléko a chvíli počkejte, než se rohlíky nasáknou. (Uzené maso i rohlíky nakrájejte na malé kousky a rohlíky nasypte do velké mísy, ve které připravíte celou nádivku)
  2. Po nasáknutí je vymačkejte a přebytečné mléko z mísy vylijte.
  3. Přidejte k rohlíkům uzené maso , vaječné žloutky, rozpuštěné máslo, prášek do pečiva a dochuťte také pažitkou, petrželkou a nasekanou kopřivou. Nakonec přidáme sůl, pepř a muškátový oříšek dle chuti.
  4. Všechny ingredience spojte důkladným promícháním v míse.
  5. Mezitím zapněte troubu na 200 °C a nechte ji předehřát. Vedle mísy si nezapomeňte připravit a máslem vymastit pekáč.
  6. Těsně předtím, než směs nalijete do pekáče, rozšlehejte ještě zbylé vaječné bílky a opatrně vzniklý sníh vmíchejte do nádivkové směsi.
  7. Pečte na 180°C asi 30 minut.

Jako tradiční české jídlo na velikonoce můžete vyzkoušet recept na jidáše.

Jak dlouho péct nádivku?

Velikonoční nádivka s uzeným masem se peče asi půl hodiny, dokud se na povrchu nezbarví dozlatova. Podávat ji můžete ozdobenou petrželkou nebo pažitkou. Přidejte k ní ještě nakládané okurky, ty se k pokrmu skvěle hodí.

Vyzkoušejte i recepty na nádivky do kuřete.

Zdroj: thespruceeats.com, cooklikeczechs.com

5/5 - (1 hodnocení)
Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra