Nádivka do kuřete: Ochutnejte chutné druhy nádivky
Receptů na nádivku je celá řada, může tak být složité vybrat si oblíbený druh. Vyzkoušejte jich proto několik. Oblíbená je houbová nádivka, připravit si však můžete i jiné nádivky, které využijete po celý rok. Maso tak hned získá jinou chuť.

Houbová nádivka
Recept na houbovou nádivku je jednoduchý a rychlý na přípravu.
Suroviny:
- 50 g hříbků,
- 8 jedlých kaštanů,
- cibule,
- 300 g mletého masa,
- 2 vajíčka,
- 4 lžíce smetany (30 %),
- 2 lžíce strouhanky,
- 2 lžíce nasekané pažitky,
- 2 lžíce másla,
- 2 lžíce oleje,
- sůl a pepř.
Postup přípravy:
- Hříbky nechte půl hodiny změknout ve vodě. Kaštany nařízněte a nechte je péct zhruba 15 minut v troubě na 190 °C. Po vyndání je horké oloupejte.
- Kaštany a cibuli nakrájejte najemno, houby vymačkejte a také nakrájejte. Vše promíchejte s mletým mase, vajíčky, strouhankou, smetanou a pažitkou. Ochuťte solí a pepřem.
- Nádivkou pak můžete plnit kuře.
Špenátová nádivka
Suroviny:
- 3 plátky toustového chleba,
- šalotka,
- 3 plátky slaniny,
- 4 snítky tymiánu,
- 2 vajíčka,
- hrst čerstvého špenátu,
- 100 ml mléka,
- sůl a pepř.
Postup přípravy:
- Toustový chléb nakrájejte na menší kostičky a dejte na 5 až 10 minut do trouby zahřáté na 190 °C. Měli byste získat do křupava vypečené kostky.
- Mezitím si nakrájejte šalotku a slaninu a osmahněte je na pánvi.
- Připravte si mísu a vložte do ní opečený toustový chleba. Přidejte opečenou šalotku se slaninou.
- Tymián a špenát nasekejte na menší kousky. Poté je přidejte k chlebu a slanině.
- Vajíčka rozmíchejte s mlékem a vše přilijte k pevné směsi. Osolte a opepřete dle chuti, dobře promíchejte, aby se suroviny dobře spojily.
- Pak už jen stačí nádivkou plnit kuře a dát péct.
Nádivka může být velmi variabilní, takže ji můžete přizpůsobit dle svých chutí. Vychutnat si ji můžete samotnou jako přílohu k bramborám či salátu, častěji však bývá využívána jako náplň celého kuřete. Maso tak zůstane krásně vláčné, a navíc se promísí s dalšími surovinami a získá tak jedinečnou chuť. Skvěle se tak hodí třeba na nedělní oběd.
Zdroj: iprima.cz