Nádivka do kuřete: Houbová a špenátová plnka

Receptů na nádivku je celá řada, může tak být složité vybrat si oblíbený druh. Vyzkoušejte jich proto několik. Oblíbená je houbová nádivka, připravit si však můžete i jiné nádivky, které využijete po celý rok. Maso tak hned získá jinou chuť.

Pokud vás už omrzela typická nádivka do kuřete s játry nebo se slaninkou, přišel čas vyzkoušet jeden z těchto receptů. Co třeba netradiční kombinace hub, mletého masa a pečených kaštanů? Nebo nádivku se špenátem do kuřete z chleba?

Recept na houbovou nádivku

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 30 minutČas vaření: 40 minutCelkový čas:1 hodina 50 minutPorce:4 porce

Recept na houbovou nádivku do kuřete je jednoduchý a rychlý pro přípravu. Příjemnou chuť jí dodají i pečené jedlé kaštany, klidně je však můžete z receptu vyloučit.

Suroviny

Postup

  1. Hříbky nechte půl hodiny změknout ve vodě. Kaštany nařízněte a nechte je péct zhruba 15 minut v troubě na 190 °C. Po vyndání je horké oloupejte.
  2. Kaštany a cibuli nakrájejte najemno, houby vymačkejte a také nakrájejte. Vše promíchejte s mletým masem, vajíčky, strouhankou, smetanou a pažitkou. Ochuťte solí a pepřem.
  3. Nádivkou pak můžete plnit kuře.

Nádivka do kuřete
Zdroj foto: valkyrielynn / Shutterstock.com

Recept na špenátovou nádivku

Recept na špenátovou nádivku je také rychlý na přípravu. Vyzkoušejte tuto nadívku a nezapomeňte přidat slaninu, která jí dodá tu správnou chuť.

Suroviny

Postup

  1. Toustový chléb nakrájejte na menší kostičky a dejte na 5 až 10 minut do trouby zahřáté na 190 °C. Měli byste získat do křupava vypečené kostky.
  2. Mezitím si nakrájejte šalotku a slaninu a osmahněte je na pánvi.
  3. Připravte si mísu a vložte do ní opečený toustový chleba. Přidejte opečenou šalotku se slaninou.
  4. Tymián a špenát nasekejte na menší kousky. Poté je přidejte k chlebu a slanině.
  5. Vajíčka rozmíchejte s mlékem a vše přilijte k pevné směsi. Osolte a opepřete dle chuti, dobře promíchejte, aby se suroviny dobře spojily.
  6. Pak už jen stačí nádivkou plnit kuře a dát péct.

Nádivka může být velmi variabilní, takže ji můžete přizpůsobit dle svých chutí. Vychutnat si ji můžete samotnou jako přílohu k bramborám či salátu, častěji však bývá využívána jako náplň celého kuřete. Maso tak zůstane krásně vláčné, a navíc se promísí s dalšími surovinami a získá tak jedinečnou chuť. Skvěle se tak hodí třeba na nedělní oběd.

TIP: Připravte si to nejlepší kuře na paprice. Jednoduchý recept na přípravu v troubě.

Zdroj: iprima.cz


Další oblíbené recepty

Ohodnoťte recept
Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra