Nádivka do kuřete: Houbová a špenátová plnka

Receptů na nádivku je celá řada, může tak být složité vybrat si oblíbený druh. Vyzkoušejte jich proto několik. Oblíbená je houbová nádivka, připravit si však můžete i jiné nádivky, které využijete po celý rok. Maso tak hned získá jinou chuť.

Pokud vás už omrzela typická nádivka do kuřete s játry nebo se slaninkou, přišel čas vyzkoušet jeden z těchto receptů. Co třeba netradiční kombinace hub, mletého masa a pečených kaštanů? Nebo nádivku se špenátem do kuřete z chleba?

Recept na houbovou nádivku

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 30 minutČas vaření: 40 minutCelkový čas:1 hodina 50 minutPorce:4 porce

Recept na houbovou nádivku do kuřete je jednoduchý a rychlý pro přípravu. Příjemnou chuť jí dodají i pečené jedlé kaštany, klidně je však můžete z receptu vyloučit.

Suroviny

Postup

  1. Hříbky nechte půl hodiny změknout ve vodě. Kaštany nařízněte a nechte je péct zhruba 15 minut v troubě na 190 °C. Po vyndání je horké oloupejte.
  2. Kaštany a cibuli nakrájejte najemno, houby vymačkejte a také nakrájejte. Vše promíchejte s mletým masem, vajíčky, strouhankou, smetanou a pažitkou. Ochuťte solí a pepřem.
  3. Nádivkou pak můžete plnit kuře.

Nádivka do kuřete
Zdroj foto: valkyrielynn / Shutterstock.com

Recept na špenátovou nádivku

Recept na špenátovou nádivku je také rychlý na přípravu. Vyzkoušejte tuto nadívku a nezapomeňte přidat slaninu, která jí dodá tu správnou chuť.

Suroviny

Postup

  1. Toustový chléb nakrájejte na menší kostičky a dejte na 5 až 10 minut do trouby zahřáté na 190 °C. Měli byste získat do křupava vypečené kostky.
  2. Mezitím si nakrájejte šalotku a slaninu a osmahněte je na pánvi.
  3. Připravte si mísu a vložte do ní opečený toustový chleba. Přidejte opečenou šalotku se slaninou.
  4. Tymián a špenát nasekejte na menší kousky. Poté je přidejte k chlebu a slanině.
  5. Vajíčka rozmíchejte s mlékem a vše přilijte k pevné směsi. Osolte a opepřete dle chuti, dobře promíchejte, aby se suroviny dobře spojily.
  6. Pak už jen stačí nádivkou plnit kuře a dát péct.

Nádivka může být velmi variabilní, takže ji můžete přizpůsobit dle svých chutí. Vychutnat si ji můžete samotnou jako přílohu k bramborám či salátu, častěji však bývá využívána jako náplň celého kuřete. Maso tak zůstane krásně vláčné, a navíc se promísí s dalšími surovinami a získá tak jedinečnou chuť. Skvěle se tak hodí třeba na nedělní oběd.

TIP: Připravte si to nejlepší kuře na paprice. Jednoduchý recept na přípravu v troubě.

Zdroj: iprima.cz


Další oblíbené recepty

Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.