Nádivka do kuřete: Ochutnejte chutné druhy nádivky

Receptů na nádivku je celá řada, může tak být složité vybrat si oblíbený druh. Vyzkoušejte jich proto několik. Oblíbená je houbová nádivka, připravit si však můžete i jiné nádivky, které využijete po celý rok. Maso tak hned získá jinou chuť.

Zdroj foto: vkuslandia / Shutterstock.com

Houbová nádivka

Recept na houbovou nádivku je jednoduchý a rychlý na přípravu.

Suroviny:

  • 50 g hříbků,
  • 8 jedlých kaštanů,
  • cibule,
  • 300 g mletého masa,
  • 2 vajíčka,
  • 4 lžíce smetany (30 %),
  • 2 lžíce strouhanky,
  • 2 lžíce nasekané pažitky,
  • 2 lžíce másla,
  • 2 lžíce oleje,
  • sůl a pepř.

Postup přípravy:

  1. Hříbky nechte půl hodiny změknout ve vodě. Kaštany nařízněte a nechte je péct zhruba 15 minut v troubě na 190 °C. Po vyndání je horké oloupejte.
  2. Kaštany a cibuli nakrájejte najemno, houby vymačkejte a také nakrájejte. Vše promíchejte s mletým mase, vajíčky, strouhankou, smetanou a pažitkou. Ochuťte solí a pepřem.
  3. Nádivkou pak můžete plnit kuře.
Vyzkoušejte také tradiční a ověřený recept na velikonoční nádivku.

Špenátová nádivka

Suroviny:

  • 3 plátky toustového chleba,
  • šalotka,
  • 3 plátky slaniny,
  • 4 snítky tymiánu,
  • 2 vajíčka,
  • hrst čerstvého špenátu,
  • 100 ml mléka,
  • sůl a pepř.

Postup přípravy:

  1. Toustový chléb nakrájejte na menší kostičky a dejte na 5 až 10 minut do trouby zahřáté na 190 °C. Měli byste získat do křupava vypečené kostky.
  2. Mezitím si nakrájejte šalotku a slaninu a osmahněte je na pánvi.
  3. Připravte si mísu a vložte do ní opečený toustový chleba. Přidejte opečenou šalotku se slaninou.
  4. Tymián a špenát nasekejte na menší kousky. Poté je přidejte k chlebu a slanině.
  5. Vajíčka rozmíchejte s mlékem a vše přilijte k pevné směsi. Osolte a opepřete dle chuti, dobře promíchejte, aby se suroviny dobře spojily.
  6. Pak už jen stačí nádivkou plnit kuře a dát péct.

Nádivka může být velmi variabilní, takže ji můžete přizpůsobit dle svých chutí. Vychutnat si ji můžete samotnou jako přílohu k bramborám či salátu, častěji však bývá využívána jako náplň celého kuřete. Maso tak zůstane krásně vláčné, a navíc se promísí s dalšími surovinami a získá tak jedinečnou chuť. Skvěle se tak hodí třeba na nedělní oběd.

Zdroj: iprima.cz

Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.