Ovesná kaše: Nastartujte svůj den s energií a dobrou náladou

Ovesné vločky jsou jednoduché na přípravu a také velmi zdravé. Pokud chcete svůj den začít s plnohodnotným a zdravým jídlem, které vám navíc dodá spoustu energie, je ovesná kaše skvělou volbou. Pokaždé si ji můžete připravit trošku jinak.

Zdroj foto: ElenaBoronina / Shutterstock.com

Vykročte chutně a zdravě do nového dne

Příprava ovesné kaše vám zabere jen pár minut, určitě se tedy vyhněte polotovarům a kaši si připravujte čerstvou. Ovesné vločky mají blahodárný vliv na lidský organismus, obsahují hodně vlákniny, ale i bílkovin. Kromě toho jsou bohatým zdrojem vitamínů A, D, vitamínů B1, B2, B5 a B6, a také minerálních látek, jako jsou draslík, měď, sodík, železo, zinek nebo fosfor. Jsou plné antioxidantů a dokážou nás na hodně dlouho zasytit – po takové snídani tedy nebudete mít dlouho hlad.

Ovesné vločky vám pomohou bojovat s kilogramy navíc, s vysokým cholesterolem, ale i se zácpou. Preventivně pak působí proti vzniku rakoviny tlustého střeva – a je dokázáno, že pokud s nimi začnete svůj den, budete mít také mnohem lepší náladu a dostatek energie.

Ovesná kaše

Suroviny:

  • Ovesné vločky,
  • voda nebo mléko.

Postup:

  1. Ovesné vločky je nutné nejprve propláchnout studenou vodou a slít.
  2. Do menšího hrnce si dáme jeden díl vloček a zalijeme je stejným množstvím vody nebo mléka. Je možné také dát trošku vody a trošku mléka.
  3. Vločky přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme několik minut, dokud se voda nebo mléko nevyvaří. Tím vznikne hustá kaše.
  4. Před koncem vaření můžeme pro lepší chuť do kaše vmíchat i malý kousek másla.

Kaši necháme několik minut vychladnout, a pak ji dochutíme. Na ovesnou kaši můžete dát například lžíci medu, přidat oříšky a zasypat vše skořicí. Použít ale můžete i čerstvé ovoce nebo jogurt.

Ovesná kaše chutná skvěle s jablky, s jahodami nebo třeba s banánem.

Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.