Pohanková kaše: Rychlý recept na snídani

Oblíbená pohanková kaše s ovocím je skvelou voľbou hlavne na raňajky. Toto jedlo vám dodá množstvo vlákniny a bielkovín. Zdravá a sladká pohanková kaše na snídani nastartuje váš den.

Pokud máte radi pohanku, přečtěte si o ní více v našem článku.

Pokud přemýšlíte co dobré a zdravé si připravit k jídlu jste na správném místě, pomůžeme vám s tím jak uvařit pohankovou kaši.

Recept na pohankovou kaši

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 5 minutČas vaření: 5 minutČas odpočinku:1 hodina Celkový čas:1 hodina 10 minutPorce:2 porce

Skvělá snídaně pro perfektní start dne. Pojďme si připravit oblíbený recept pohankové kaše se skořicí.

Suroviny

Postup

  1. Pohanku zalijeme vodou a necháme asi hodinu nabobtnat.
  2. Následně zalijeme mlékem a 5 minut vaříme.
  3. Přidáme špetku soli, cukr a pořádně promícháme.
  4. Na talíři kaši přelijeme rozpuštěným máslem a posypeme skořicí.

TIP: Připravte si také recept na ovesnou kaši

Co se dává na pohankovou kaši?

Na ozdobu kaše z pohanky použijte ovoce nebo ořechy. Z ovoce jsou oblíbené zejména borůvky a jahody. Použít můžete také sušené ovoce.

Pohanková kaše s medem bývá také oblíbenou volbou pro mlsouny.


Další oblíbené recepty

4.3/5 - (3 hodnocení)
Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.