Domáce medové řezy – Recept na vynikající zákusek

Medové řezy by rozhodně neměly chybět na svátečním stole. Dopřejte sobě i své rodině medové potěšení, které se vám rozplyne v ústech. Naučte se recept na jednoduché medové řezy.

Ačkoliv jsou dnes už medové řezy považovány za dezert, který se podával především před rokem 1989, stále má své příznivce. Někdo dává přednost těm tradičním, jiný zase různě ochuceným variantám jako jsou třeba medovo ořechové řezy. Inspirujte se receptem, který zvládnete levou zadní.

Jste začátečník v pečení a bojíte se, že tyto medové řezy nezvládnete? Nebojte se. I když tyto řezy vypadají poměrně složitě kvůli čtyřem vrstvám těsta, nejsou až tak složité, stačí jít krok po kroku podle receptu. Postačí vám připravit jedno těsto, které se rozdělí na čtyři části. Stejně tak vám stačí uvařit si jeden krém, který se vrství na všechny pláty.

Doporučujeme: 7 tipů na vánoční cukroví

Proto se určitě nenechte odradit na první pohled složitým zákuskem, který však vůbec není tak těžký na přípravu, jak by se mohlo zdát. Jeho dokonalá medová chuť stojí za špetku trpělivosti a námahy.

Recept na medové řezy

Obtížnost:AdvancedČas přípravy: 40 minutČas vaření: 30 minutCelkový čas:1 hodina 10 minutPorce:1 porce

Nejlepší medové řezy nemusí být pracné. Vyzkoušejte tento recept na medové řezy, uvidíte, že se stane stanou součástí vašeho seznamu vánočního cukroví.

Ingredience

  • Ingredience na krém

Postup přípravy

  1. Nejdříve si předehřejte troubu na 180 stupňů.
  2. Cukr, máslo, med a mléko dejte do hrnce a svařte ve vodní lázni. Přidejte sodu a odstavte.
  3. Ještě do teplé směsi vmíchejte prosátou.
  4. Vypracujte těsto, rozdělte na 4 části a z každé části rozválejte tenký plát.
  5. Pláty pečte asi 7–8 minut.
  6. Mezitím si připravte krém. Z mléka, mouky a cukru uvařte kaši.
  7. Do vychladlé kaše vmíchejte máslo.
  8. Krém natřete na 3 pláty – snažte se, aby vrstvy byly stejné.
  9. Na povrch čtvrtého plátu rozetřete ovocný džem, a nakonec zalijte čokoládovou polevou.
  10. Řezy nechte přes noc ztuhnout v lednici.

Doporučujeme: Pařížské rohlíčky

Jak vylepšit medové řezy

Říká se, že nejlepší jsou maminčiny medové řezy, ovšem i tenhle recept prošel během let různými změnami. Jestliže vás jednoduché medové řezy nudí, vyzkoušejte například medové řezy se Salkem nebo s ořechy. Setkat se můžete i s variantou medové řezy bez válení, které se výrazně podobají dnešní marlence.

Recept na medové řezy s pudinkem

Medové řezy s pudinkem nejsou vůbec náročné, vlastně recept je téměř totožný s receptem na tradiční medové řezy jen s obměnou krému.

Ingredience na krém

  • 0,5 l mléka
  • 250 g másla
  • 1 polévková lžíce hrubé mouky
  • 1 vanilkový pudink
  • 150 g moučkový cukr
  • 2 polévkové lžíce černé kávy

Postup přípravy

  1. Do hrnce nalijte mléko, ve kterém důkladně rozmíchejte pudink, přidejte mouku a kávu.
  2. Míchejte do zhoustnutí, měla by vám vzniknout hustá kaše, kterou nechte následně vychladnout.
  3. Mezitím si utřete máslo s cukrem do pěny.
  4. Jakmile je kaše studená, postupně do ní zašlehávejte utřené máslo s cukrem.
  5. Krém natřete na upečené pláty, skládejte je postupně na sebe.
  6. Řezy by měly v lednici ztuhnout alespoň 6 hodin.

A jakému řezu dáváte přednost vy?

Zdroj: delish.com, allrecipes.com


Další recepty na koláče a zákusky

5/5 - (1 hodnocení)
Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.