Kombinaci šlehačky, čokolády a ořechů odolá jen málokdo. Naučte se péct luxusní pařížské rohlíčky přesně tak, jak to dělají naše babičky a maminky. Jejich chuť je nezapomenutelná.
Pařížské ořechové rohlíčky milujeme prostě všichni, ovšem k jejich přípravě se hrne jen málokdo. Ačkoliv příprava těchto rohlíčků vypadá složitě, ve skutečnosti se jedná o velmi jednoduchý recept vánočního cukroví, které by bylo škoda nezkusit.
Recept na pařížské rohlíčky
Kdo se těší na vánoční cukroví, nechť zvedne ruku. A co tak si takové nejlepší pařížské rohlíčky krok za krokem připravit? Recept na nejjednodušší pařížské rohlíčky máte přímo zde.
Ingredience na těsto
Ingredience na krém
Ingredience na polevu
Postup přípravy
- Než se pustíte do práce, předehřejte si troubu na 150 stupňů.
- Připravte si také plechy, vyložte je pečícím papírem nebo vymažte tukem.
- Připravte si vodní lázeň – do hrnce nalijte vodu a postavte na sporák – voda nesmí vařit, pouze probublávat.
- Do mísy dejte bílky a moučkový cukr – míchejte, dokud se cukr zcela nerozpustí a následně vyšlehejte v opravdu tuhý sníh.
- Jakmile je sníh hotový, nechte chvíli odpočinout a vychladnout, následně do něj velmi opatrně vmíchejte mleté ořechy.
- Vzniklé těsto vložte do zdobícího sáčku a na plech tvořte tvary rohlíčků – ti méně šikovní mohou nechat rohlíčky rovné.
- Rohlíčky vložte do trouby a pečte asi 20 minut – záleží na typu vaší trouby.
- Mezitím si připravte krém – cukr, kakao a mléko vložte do mísy a nad parou tyto suroviny smíchejte – nechte vychladnout.
- Do směsi postupně zašlehávejte změklé máslo (máslo musí mít pokojovou teplotu).
- Hotový krém vložte na pár minut do lednice, aby se vám s ním dobře pracovalo.
- Krémem naplňte zdobící sáček a nastříkejte na upečené a vychladlé rohlíčky.
- Rohlíčky nechte zatuhnout v lednici, posléze je ozdobte čokoládovou polevou – rozpuštěné máslo a čokoláda.
- Skladujte v chladnu a suchu.
Tipy
- Jistě jste se setkali s několika recepty na lehké pařížské rohlíčky. Můžete je vytvořit díky krému, který se skládá ze šlehačky, čokolády a másla.
Do pečení se můžete pustit už klidně dva týdny před jejich konzumací.
Vzhledem k tomu, že se jedná o vánoční cukroví plněné krémem, plňte ho ideálně den před konzumací (běžně se plní i dva, tři dny před).
Kde skladovat rohlíčky?
Výborné pařížské rohlíčky uchovávejte v lednici, v uzavřené misce, tím prodloužíte jejich životnost, ovšem vzhledem ke své famózní chuti moc nepředpokládejte, že by vám v lednici zůstaly.
Zdroj: www.simplyrecipes.com, www.tasteofhome.com
Tipy na další oblíbené recepty