Kuřecí prsa – Recept s brynzou a šťavnatou slaninou

Kuřecí prsa se dají připravit opravdu na spousty způsobů, mnoho lidí se jejich přípravě ale vyhýbá. Mají strach z toho, že maso bude příliš vysušené, což se u prsou stává poměrně často.

Kuřecí prsa s brynzou a slaninou
Kuřecí prsa s brynzou a slaninou. Zdroj foto: S.C. Colbing / Shutterstock.com

Recept na kuřecí prsa s brynzou a slaninou

Máte to také tak? Bojíte se přípravy kuřecích prsíček, protože se vám maso vždycky vysuší? Vyzkoušejte recept na kuřecí prsa plněné slaninou a brynzou. Určitě se vám to už nestane – a s výsledkem budete nadmíru spokojení.

Ingredience

  • 1 kg kuřecích prsních řízků,
  • olivový olej,
  • 250 g brynzy,
  • čerstvá pažitka,
  • sůl a pepř,
  • 100 g anglické slaniny nakrájené na tenké plátky,
  • máslo,
  • šťáva z citronu dle chuti.

Postup přípravy kuřecích prsou

  1. Kuřecí prsa si nejprve očistíme a omyjeme. Rozřízneme je opatrně na tenké plátky, přikryjeme potravinářskou fólií a zlehka naklepeme.
  2. Každý plátek podle chuti osolíme a opepříme.
  3. Pak si připravíme brynzovou směs, kterou budeme maso plnit. Brynzu si dáme do misky a přidáme k ní nadrobno nasekanou pažitku, asi jednu hrstku. Dobře promícháme.
  4. Na každý plátek kuřecích prsíček po osolení a opepření budeme pokládat jeden plátek slaniny, na níž přijde ještě malý kopeček brynzové směsi.
  5. Plátky poté přeložíme, aby nám vznikla kapsa. Můžeme maso ještě pojistit párátky, aby se nám kapsy během přípravy nerozpadaly.
  6. Na pánvi si rozehřejeme kapku olivového oleje a kapsy pak budeme krátce opékat. Stačí asi po dobu pěti minut.
  7. Rozehřejeme si mezitím i troubu na 180 stupňů, a po opečení vložíme kapsy do pekáčku, který přijde do rozehřáté trouby.
  8. V troubě necháme plněné kuřecí kapsy dalších 5 minut.
  9. Do pekáčku přidáme asi lžíci másla, a podle chuti i pár kapek citronové šťávy, aby mělo maso chutnější výpek.
  10. Po dopečení můžeme podávat.

Doporučujeme: Ochutnejte také recept kuře na paprice. Vyzkoušejte postup krok za krokem.

S čím podávat kuřecí prsa?

Kuřecí prsa s brynzou a slaninou můžeme podávat s vařeným nebo šťouchaným bramborem, ale i s rýží a čerstvým zeleninovým salátkem.


Tipy na další recepty

5/5 - (1 hodnocení)
Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.