Jablečné lívance: Recept na rychlý a chutný dezert

Jablečné lívance jsou ideální sladká snídaně. Jednoduché a rychle hotové. Jsou zdravé, chutné a zasytí. Recept na lívance doplňte o šlehačku či ovoce.

Lívance se tradičně připravují ke snídani, jsou totiž velmi rychle hotové a dají se podávat na mnoho způsobů. Jablečné lívance jsou zdravé a chutné, jejich příprava je jednoduchá.

jablečné lívance recept
Zdroj foto: Viktoria Hodos / Shutterstock.com

Výtečné jablečné lívance si můžete připravit kdykoliv, na snídani i jako dezert po dobrém obědě. Jejich příprava není náročná, navíc pokud zkusíte náš recept na hrníčkové jablečné lívance, budete mít přípravu ještě jednodušší. Nic nemusíte vážit a suroviny stačí jen smíchat tak, aby vzniklo těsto na lívance.

Jak si připravit zdravé jablečné lívance

Na přípravu zdravých jablečných lívanců budete potřebovat jen několik málo surovin. Místo klasické bílé hladké mouky můžete použít mouku ovesnou nebo zkusit připravit jen lívance z ovesných vloček a jablek. Vhodné jsou jablkové lívance pro děti, stačí jim je dozdobit například šlehačkou či rozpuštěnou čokoládou.

Doporučujeme také: Recept na lívance bez kynutí

Lívance z jablek jsou vláčné a opravdu chutné. Vyzkoušíte je?

Recept na jablečné lívance

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 15 minutČas pečení: 15 minutCelkový čas: 30 minutPorce:4 porce

Připravit skvělé jablečné lívance není žádná věda. Zvládnete to hravě a s použitím jen několika málo surovin. Určitě si skvěle pochutnáte.

Ingredience

Postup přípravy

  1. Ve větší míse smícháme mouku, prášek do pečiva a mletou skořici.
  2. Poté přidáme i mléko, vejce a nastrouhaná jablka.
  3. Všechny suroviny řádné promícháme tak, aby vzniklo těsto.
  4. Na pánvičce s rozpáleným olejem smažíme malé lívanečky dozlatova z obou stran.

Doporučujeme: Recept na buchtu z jablek

Jak podávat lívance z jablek?

Lívanečky zdobíme čerstvým ovocem, můžeme je potřít marmeládou či Nutellou. Lívanečky rovněž můžeme dozdobit zakysanou smetanou či šlehačkou dle chuti.

Jak vylepšit lívance?

Zbyly vám doma například banány, které už nikdo nechce jíst? Můžete je rozmačkat a využít na přípravu lívanečků. Jablka lze vyměnit ale třeba i za nastrouhané hrušky.

Jaké lívance máte nejraději u vás doma? Jak často je zvyknete připravovat?

Zdroj: heb.com, feastingathome.com


Další tipy na sladké recepty

4.5/5 - (2 hodnocení)
Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.