Buchta z jablek – Recept na vláčný moučník ovoněný skořicí

Tato vláčná jablečná buchta je výborný moučník, který potěší vaše chuťové buňky. Jednoduchá kombinace surovin je okouzlující, pro přípravu toho nebudete potřebovat mnoho.

Jednoduchý recept na buchtu z jablek vám ukáže, jak zpracovat toto ovoce a plně si vychutnat jeho chuť. Spojení se skořicí je klasika – ovšem právě díky dokonalé chuti není důvod cokoli měnit a hledat nové kombinace.

Recept na buchtu z jablek

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 45 minutČas vaření:1 hodina 15 minutCelkový čas:2 hodiny Porce:8 porce

S tímto receptem si nemusíte vybírat, zda připravíte koláč s jablky, či vás láká spíše jablečná buchta. Jde totiž o zajímavou kombinaci, která uspokojí i náročné mlsouny. Potřebovat přitom budete jen pár základních surovin, které pravděpodobně máte doma.

Ingredience

Postup přípravy

  1. V misce smíchejte mouku, cukr a jednu lžičku skořice.
  2. Máslo pokrájejte na menší kousky a přidejte ho k suché směsi. Poté ho dobře zapracujte, aby vznikla drobivá směs – v podstatě jde o drobenku.
  3. Zhruba 2/3 této směsi nasypte do dortové formy či jiné malé nádoby. Prsty drobenku umačkejte na dně a vytvořte zhruba 2cm okraj po krajích nádoby.
  4. Troubu dejte předehřát na 180 °C. Mezitím oloupejte jablka, nakrájejte je na tenké plátky a vložte je do misky.
  5. Slijte šťávu, kterou ovoce pustí. Poté přidejte lžičku skořice a citrónovou šťávu.
  6. Jablka rozložte na připravené těsto, jemně je stlačte k sobě. Nevadí, pokud bude kousek vykukovat nad okraj nádoby.
  7. Zbývající drobenkou posypejte ovoce a moučník můžete dát péct do trouby. Doba pečení je zhruba 75 minut, vršek dezertu by měl krásně zezlátnout.

Jak na nejlepší buchty z jablek?

Vybírejte spíše nasládlé druhy jablek, aby nebylo třeba je doslazovat. Po vyndání z trouby objeďte nožem okraj dortové formy, aby se buchta s jablky nepřilepila. Můžete ji lehce pocukrovat a po vychladnutí servírovat.

Jednoduchá buchta z jablek je skvělá sama o sobě, ovšem servírování s kopečkem karamelové zmrzliny ji posune na další úroveň.

Další recepty z jablek

Jablka jsou v kuchyni hojně využívána, ač se to tak na první pohled nemusí zdát. Nejčastěji jde samozřejmě o různé moučníky, velmi oblíbená je buchta z jablek či jednoduchý jablečný koláč. V hlavní roli je samozřejmě ovoce. Klasickým buchtám dodává vláčnost, zatímco v koláči si můžete naplno užít chuť jablek. Oblíbeným receptem jsou také jablečné lívance i jablečné muffiny.

V tomto článku najdete recept na buchtu s jablky v lehce netradičním pojetí. V podstatě totiž kombinuje koláč a buchtu. Nabízí se však i spousta dalších možností – buchta ze strouhaných jablek, která zajistí vláčnost těsta. Oblíbená je také buchta z cukety a jablek, v jediném jídle dokážete zpracovat dvě letní suroviny, kterých bývá přebytek.

Ovšem existují i další recepty z jablek. Vůbec nemusí jít o sladkosti. Toto ovoce je totiž mnohdy přidáváno do různých salátů, pomazánek a dalších slaných pochoutek. Některé suroviny se totiž s nasládlou chutí skvěle doplňují – může jít například o různé sýry.

Zdroj: taste.com.au

1/5 - (1 hodnocení)
Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.