Dokonalá čokoládová pěna – Originální recept s pomerančovou šťávou
Čokoládová pěna je chutným dezertem pro hosty, nebo jen tak pro radosť. Připravte si tenhle chutný recept čokoládové pěny, který se vám bude zaručeně líbit.
![jemná čokoládová pěna](https://www.tipio.cz/wp-content/uploads/2020/09/P1017915.jpg)
Mým dalším oblíbeným rychlým postupem je právě tato nadýchaná čokoládová pěna, do které jsem na oživení přidala pomerančovou šťávu. Její příprava je velmi jednoduchá, a jistě lahodí vašim chuťovým pohárkům. Také se mi líbí servírování do skleniček. Ať už u tohoto receptu nebo u panna cotty, je servírování luxusní čokoládové pěny velmi efektivní, můžete si vyhrát s ovocem, a působí dojmem, že jste si s přípravou dali opravdu záležet.
TIP: Oblíbeným dezertem ve sklenici je také Parfait sladký dezert z Francie.
Recept na čokoládovou pěnu
Při přípravě doporučuji si pěnu z čokolády nachystat už večer a nechat ji přes noc zatuhnout v ledničce. Pokud byste ji i chtěli podávat návštěvě, máte jistotu, že bude pořádně ztuhlá.
Pokud chcete, můžete si připravit pěnu z bílé čokolády, jednoducho tím, že nahradíte mléčnou za bílou čokoládu.
Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6 (200 ml pohárky)
Náročnost: nenáročný
Kategorie: dezerty
Ingredience
- 100 g mléčné čokolády
- 100 g hořké čokolády,
- 2 vaječné bílky
- šťáva a kůra z jednoho pomeranče
- 250 g mascarpone
- 1-2 PL medu.
Postup přípravy
- Jako první krok pro přípravu čokoládové pěny je třeba rozpustit veškerou připravenou čokoládu ve vodní lázni.
- Když se nám veškerá čokoláda rozpustí, necháme ji vychladnout. Teprve potom s ní totiž můžeme pracovat.
- Mezitím si oddělíme bílky od žloutků (žloutky nebudeme potřebovat) a bílky několik minut šleháme, aby nám vznikl tuhý sníh.
- Vychlazenou čokoládu po částech přidáváme do bílkového sněhu a mícháme, dokud nám nevznikne nadýchaná směs.
- Na závěr už jen do pěny přimícháme šťávu a kůru z pomeranče.
- Takto připravenou pěnu už můžeme nalít do skleniček a dát zchladit. Nejlepší čokoládová pěna je na druhý den, proto ji nechte přes noc v lednici.
- Na ozdobu jsem použila vyšlehané mascarpone s medem, které jsem lžící nanesla na ztuhlou pěnu, a nakonec jsem na posypání použila čokoládové hobliny, nasekané mandle a kousek pomeranče.
Kombinace čokolády a pomeranče se mi velmi zalíbila, a mám tak připravený ještě jeden recept na pamlsek. Máte se na co těšit.
Tipy na další recepty
Komentáře jsou uzavřeny, ale trackbacks a pingbacks je otevřen.