Krupicová polévka: Recept na bleskovou polévku

Krupicová polévka je doslova bleskovka, proto je tak oblíbená. Stačí použít pár ingrediencí a tradiční polévka je na stole. Přinášíme rychlý recept, který zvládne každý.

Krupicová polévka má v české kuchyní své nenahraditelné místo. Hlavní složkou této polévky je krupice, ať už ta obyčejná, nebo jemná krupička pro děti. Další ingredience závisí na vás a tom, co dům dal. Vzhledem k tomu, jak moc je univerzální, můžete do ní přidat prakticky cokoliv.

krupicová polévka s vejcem
Zdroj foto: Marcelo_Krelling / Shutterstock.com

Inspirujte se rychlým receptem, který si zapamatujete raz dva.

Recept na krupicovou polévku

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 10 minutČas vaření: 20 minutCelkový čas: 30 minutPorce:4 porce

Krupicová polévka s vejcem patří mezi tradiční a rychlé polévky, které se zavděčí, když zrovna nestíháte připravit nic jiného. Je rychlá a nenáročná, nepotřebujete mnoho surovin a děti ji zbožňují.

Suroviny

Postup

  1. Mrkev očistěte a nakrájejte na kolečka.
  2. Nakrájenou mrkev vložte do hrnce, zalijte vodou a přiveďte k varu.
  3. Mezitím si na pánvi rozpusťte máslo.
  4. Do másla přidejte krupici a míchejte.
  5. Jakmile krupice začne hnědnout, přidejte do ní vejce, pořádně promíchejte a všechno vložte do hrnce s vodou – dejte si pozor, aby se krupice nespálila.
  6. Polévku pořádně promíchejte, dochuťte dle libosti a vařte ještě 5 minut.
  7. Nakonec do polévky přidejte čerstvou nasekanou petrželovou nať nebo pažitku.

Tipy na vylepšení polévky z krupice

  • Polévka krupicová bude chutnat o mnoho lépe, když ji připravíte ze samotného vývaru, proto mějte vždy v mrazáku pár vývarů navíc.
  • Krupicová polévka pro děti bude mnohem jemnější, když obyčejnou krupici vyměníte za dětskou krupičku, která je velmi jemná.
  • Do polévky můžete přidat i další druhy zeleniny, bude tak o něco více výživnější.

TIP: Jak zahustit polévku: 7 tipů na zahuštění polévky

Jaké druhy krupice známe

Je jasné, že krupice se nejvíce využívá v kuchyni. Získává se semletím tvrdé pšenice a je rozdělena na několik druhů. Právě dle tvrdosti obilniny. Známe krupici:

  • hrubou,
  • jemnou,
  • jemně dehydrovanou,
  • semolinovou – z této krupice se vyrábí například i těstoviny.

Nejoblíbenějším pokrmem je samostatná dětská krupice, která se sladí skořicí, kakaem či vanilkovým cukrem. Nicméně může se používat i k samostatnému zahuštění polévek namísto mouky, či k výrobě krupicových noků, halušek či knedlíků.

Zdroj: delicious.com.au, bonappetit.com


Další tipy na polévky

5/5 - (1 hodnocení)
Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra