Hovězí vývar v pomalém hrnci – Poctivý recept

Na masové vývary je pomalý hrnec opravdovým specialistou. Pomalý, dlouhý var vytáhne z použitých surovin ty nejlepší chutě. Výsledkem bude hovězí vývar jako z dob našich babiček.

Pravý, nefalšovaný, silný. Tento recept na pomalu tažený hovězí vývar může sice urychlit tím, že vynecháte opékání kostí, masa a zeleniny. Není to úplně nutné, ale na druhé straně, když to uděláte, bude mít polévka podstatně lepší chuť a nebude se na ni tvořit šum ze sražených bílkovin a vy tu pěnu nebudete muset sbírat. Váš možná první a nejlepší hovězí vývar v pomalém bude křišťálově čistý. Podmínkou toho ale je, co největší absence míchání.

Doporučujeme: Připravit si můžete také recept na tradiční hovězí vývar.

Recept na hovězí vývar v pomalém hrnci

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 30 minutČas vaření:10 hodin Celkový čas:10 hodin 30 minutPorce:6 porce

Vyzkoušejte jednoduchý recept na hovězí vývar v pomalém hrnci, který se může připravovat během doby co spíte, nebo když jste v práci.

Ingredience

Postup přípravy

  1. Maso, kosti a očištěnou zeleninu (mrkve, petržel, celer) vyskládáme na plech jemně vytřený olejem. Přidáme i přepůlenou cibuli a několik stroužků česneků.
  2. Toto vše necháme půl hodinky zapéct v troubě na 200 stupňů.
  3. Poté vše předěláme do pomalého hrnce, včetně všech přípečků, co by nám zůstaly na plechu.
  4. Teprve teď maso osolíme, opepříme, přidáme zbylé koření a hrnec posadíme do základny.
  5. Nastavte stupeň Low a časomíru na 10-12 hodin. A jdeme spát nebo se odebereme do práce. Nemícháme, neotevíráme.
  6. Po návratu polévku opatrně přecedíme a upravíme podle zvyklostí.
  7. Na talíři ji pak nezapomeneme posypat čerstvou zelenou petrželkou, protože ta vývarům velmi „sluší“.

Stejně tak můžeme připravit i kuřecí vývar, s tím rozdílem, že u tohoto masa nastavíme časomíru na 5-6 hodin, u slepice raději na 10 hodin.

Zdravotní prospěšnost dlouhých vývarů v pomalém hrnci je léty prověřená. Nejenže zahání viry a bakterie, ale značně posiluje vlastní obranyschopnost organismu a dodává tělu sílu. V dávných dobách, kdy ještě ženy rodily doma, byl silný slepičí vývar prvním poporodním pokrmem rodičky, aby co nejrychleji nabrala sílu a zotavila se. V dnešní, neméně těžké době, bychom měly tyto vývary rovněž často zařazovat do svého jídelníčku. A s jejich přípravou nám velmi pomohou právě pomalé hrnce.

Ohodnoťte recept
Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra