Recepty na grilu: Netradiční jídla, které si zamilujete

Milujete grilování? Konečně nastala ta správná doba oprášit gril a začít pořádat grilovačky s rodinou a přáteli. A pokud chcete letos obzvlášť zazářit a předvést vašim blízkým, jaké skvělé pokrmy se dají s pomocí grilu vykouzlit, pokračujte ve čtení. Připravili jsme si pro vás tipy na grilované saláty, grilované ovoce, které si zamilujete, kuře po asijsku i tip na skvělý salát k lososovi. Grilovací sezóna je tady!

Zdroj foto: bbernard / Shutterstock.com

Grilovaný salát je lepší než hamburger

Burgery a maso jsou klasikou. Určitě máte nějaké své zaručené tipy a triky, jak docílit té nejlepší chuti a šťavnatosti. Ale grilovaný salát jste již zkusili?

Ať už se rozhodnete připravit si grilovaný Caesar salát, v jehož přípravě pouze ogrilujete listy římského salátu a jinak ho připravíte tradičním způsobem, nebo vsadíte na klasiku a vyrobíte si salát z ogrilované zeleniny (cukety, papriky, rajčat, kukuřice, salátu) a kuřete, zaručeně si pochutnáte. Grilované saláty jsou skvělé jako přílohy – a můžete je připravovat společně s masem na grilu.

Je libo grilované ovoce

Na grilu se skvěle připravují i sladké pokrmy. Výborně chutná grilovaný ananas, vodní meloun, banán, nektarinky, banán i jablka. Experimentujte a zkoušejte propojit všechny chutě, které vás napadnou. Vyzkoušejte místo tradiční přílohy v podobě pečiva raději grilované ovoce. Je osvěžující, šťavnaté a dodá vašemu grilování úplně nový rozměr.

Grilovací sezóna netradičně

A abychom nezapomněli ani na „masožravce“, samozřejmě musíme zmínit i netradiční přípravy masa.  Pokud ještě neznáte kuřecí satay s arašídovou omáčkou, zaručujeme vám, že sklidí úspěch na každé grilovačce.

Velké oblibě se těší také kebaby s tzatziky omáčkou a masové koule s rajčatovou omáčkou. A samozřejmě pro ty nejmenší nezapomeňte nachystat klasické hot dogy, na nichž si pochutná i nejeden dospělí. Dospělou verzi můžete připravit na mexický způsob s čerstvým koriandrem, grilovanou kukuřicí a majonézou nebo třeba s grilovaným ananasem, červenou cibulkou a omáčkou teriyaki.

Zdroj foto: Alexander Raths / Shutterstock.com

Mořské plody a ryby na grilu

A pro gurmány máme ještě jeden tip: mořské plody. Až příště vyndáte gril, nakupte si čerstvé krevety a připravte si je ogrilované s chimichurri omáčkou. Výborné jsou i grilované ryby, ale to snad žádnému milovníkovi grilování říkat nemusíme. Pro případ, že byste rádi vyzkoušeli jinou přílohu než čerstvý chléb, zkuste si k ogrilovanému lososovi nachystat osvěžující avokádový salát s čerstvou kukuřicí a rajčaty zakápnutý citronovou šťávou.

Až budete plánovat další grilovačku, vzpomeňte si na některé z těchto receptů a rozhodně je vyzkoušejte. Překvapí vás svou čerstvostí, křupavostí a výtečnou chutí. Takže vzhůru do krámu pro nákup čerstvých potravin a hurá ke grilu, grilovací sezóna nepočká!

Ohodnoťte recept
Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.