Ředkvičková pomazánka: Zdravý recept z červených ředkviček

Ředkvičková pomazánka je zdravá a velmi rychlá. Je to typický jarní pokrm, který můžete využít jak k snídani, tak ke svačině či večeři. Naučte se její jednoduchý recept.

ředkvičková pomazánka
Zdroj foto: Felliks2 / Shutterstock.com

Ředkvičky patří mezi podceňovanou zeleninu, kterou příliš mnoho lidí v oblibě nemá, především kvůli štiplavé chuti. Jen málokdo ví, kolik tělu prospěšných látek ředkvičky obsahují, kromě toho obsahují také málo kalorií, proto jsou ideální zeleninou při hubnutí. Vyzkoušejte lahodnou ředkvičkovou pomazánku, která zasytí a potěší.

Recept na ředkvičkovou pomazánku

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 10 minutČas vaření: 10 minutCelkový čas: 20 minutPorce:6 porce

Nejlepší rychlá a ředkvičková pomazánka je taková, kterou připravíte z ingrediencí, co máte běžně doma. A právě náš recept na ředkvičkovou pomazánku je přesně tím, co hledáte.

Suroviny

Postup

  1. Tvaroh, majonézu a tavený sýr vyšlehejte do krémové konzistence.
  2. Vajíčka uvařte natvrdo a nechte je zcela zchladnout.
  3. Ředkvičky zbavte natí, opláchněte a nakrájejte na malé kousky.
  4. Jarní cibulku nakrájejte nadrobno.
  5. Pomazánku, ředkvičky, cibulku smíchejte dohromady a přidejte studená protlačená vejce přes kolečko.
  6. Dochuťte solí, pepřem a dozdobte pažitkou.

  • Pro výraznější chuť ředkvičkové pomazánky do ní můžete přidat také prolisovaný česnek a pažitku vyměnit za kopr, ten dodá pomazánce o něco pestřejší chuť. Pro jemnější a smetanovější chuť použijte místo tvarohu pomazánkové máslo.

Jak podávat pomazánku z ředvkičky?

Pomazánku z ředkviček si můžete vychutnat jako zdravou snídani na čerstvém pečivu nebo jako studenou večeři. Pokud vás překvapí nečekaná návštěva, není nic snadnějšího, než si pomazánku připravit a díky ní vytvořit skvělé jednohubky.

Zdravou ředkvičkovou pomazánku ozdobte samozřejmě kouskem ředkvičky a také něčím zeleným, jako je polníček nebo pažitka. A aby byla pomazánka ještě více zdravější, ozdobit ji můžete také klíčky.

Jak ozvláštnit ředkvičkovou pomazánku

Skvělým tipem pro pikantnější chuť pomazánky, je přidání hořčice, zvlášť, když jsou v pomazánce vajíčka. Velmi chutná je i pomazánka z bílé ředkve v kombinaci se šunkou a lučinou.

Zdroj: countdown.co.nz, self.com


Další recepty na pomazánky

5/5 - (1 hodnocení)
Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.