Pepřová omáčka k masu: Recept se smetanou i bez ní

Hledáte dobrý recept na pepřovou omáčku, která vám bude chutnat? Přinášíme dva recepty pepřová omáčka k masu se smetanou a bez smetany. Který vám chutná víc?

Pepřová omáčka je jednou z nejoblíbenějších omáček, kterou snadno naservírujete k jakémukoli masu, od hovězího až po rybu. Hodí se pro všechny příležitosti, proto je omáčka se zeleným pepřem je dobrou variantou pro slavnostní obědy nebo večeře.

Pepřová omáčka k masu

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 5 minutČas vaření: 20 minutCelkový čas: 25 minutPorce:2 porce

Připravte si recept na pepřovou omáčku se smetanou k masu. Omáčka ze zeleného pepře vám bude chutnat.

Ingredience

Postup přípravy

  1. Máslo dejte na pánev a rozpusťte. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a nechte cca pět minut zesklovatět.
  2. K cibuli přidejte česnek, který prolisujte. Lépe tak v omáčce chutná a nenarazíte na plátky, které by mohly někoho odradit.
  3. Následně přidejte čerstvý pepř a vše zhruba minutu až dvě prohřívejte, aby pepř uvolnil svou chuť.
  4. Přidejte hovězí vývar, smetanu ke šlehání a smetanu na vaření. Vše promíchejte a nechte projít varem.
  5. Nezapomeňte promíchávat. Stáhněte plamen a nechte asi deset minut provařovat. Objem omáčky by se měl zmenšit o polovinu.
Pepřová omáčka
Zdroj foto: Muhammad Rais Sanusi / Shutterstock.com

Doporučujeme: Nivová omáčka

K čemu se hodí pepřová omáčka?

Doporučení: Podle nás se hodí nejlepší pepřová omáčka k panence (vepřové).

Jednoduchá pepřová omáčka se nejčastěji podáva ke steakům, vepřové panence nebo kuřecí minutce. Celkově se omáčka k vepřovému masu hodí (ideálně vepřová plec, medailonky, nebo třeba přírodní vepřový plátek).

Oblíbená je také kombinace kuřecí steak s pepřovou omáčkou.

Pepřová omáčka bez smetany

Nemáte rádi smetanu? Nevadí. Připravte si pepřovou omáčku na maso bez smetany. Jednoduchý recept, který zvládnete levou zadní.

Ingredience

Postup přípravy

  1. Pro přípravu je dobré mít výpek ze steaků nebo kuřecího masa, který připraví pro omáčku dobrý základ. Případně můžete využít trochu hovězího vývaru.
  2. Přidejte žervé a bílý jogurt. Vše pečlivě promíchejte a nechte krátce probublávat.
  3. Přidejte mletý černý pepř a sůl. Pokud se rozhodnete využít zelený pepř nebo barevný, přidejte jej už k vývaru, aby se spolu s ostatními ingrediencemi provařil.
  4. Omáčka tak získá skvělou a silnou chuť.

Vhodnou volbou pro tenhle recept je pepřová omáčka s panenkou, na steak nebo na vepřové medailonky.

Pokud se chystáte připravovat steak, vyzkoužejte ověřený recept: Pepřová omáčka ke steaku.


Další oblíbené omáčky

4.9/5 - (14 hodnocení)
Mohlo by se Vám také líbit
1 komentář
  1. Petr říká

    skvělá chuť, k panence najlepší

Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.