Dokonalá čokoládová pěna – Originální recept s pomerančovou šťávou

Čokoládová pěna je chutným dezertem pro hosty, nebo jen tak pro radosť. Připravte si tenhle chutný recept čokoládové pěny, který se vám bude zaručeně líbit.

jemná čokoládová pěna
Zdroj foto: Veronika Kaháková

Mým dalším oblíbeným rychlým postupem je právě tato nadýchaná čokoládová pěna, do které jsem na oživení přidala pomerančovou šťávu. Její příprava je velmi jednoduchá, a jistě lahodí vašim chuťovým pohárkům. Také se mi líbí servírování do skleniček. Ať už u tohoto receptu nebo u panna cotty, je servírování luxusní čokoládové pěny velmi efektivní, můžete si vyhrát s ovocem, a působí dojmem, že jste si s přípravou dali opravdu záležet.

TIP: Oblíbeným dezertem ve sklenici je také Parfait sladký dezert z Francie.

Recept na čokoládovou pěnu

Při přípravě doporučuji si pěnu z čokolády nachystat už večer a nechat ji přes noc zatuhnout v ledničce. Pokud byste ji i chtěli podávat návštěvě, máte jistotu, že bude pořádně ztuhlá.

Pokud chcete, můžete si připravit pěnu z bílé čokolády, jednoducho tím, že nahradíte mléčnou za bílou čokoládu.

Doba přípravy: 30 minut

Počet porcí: 6 (200 ml pohárky)

Náročnost: nenáročný

Kategorie: dezerty

Ingredience

  • 100 g mléčné čokolády
  • 100 g hořké čokolády,
  • 2 vaječné bílky
  • šťáva a kůra z jednoho pomeranče
  • 250 g mascarpone
  • 1-2 PL medu.

Postup přípravy

  1. Jako první krok pro přípravu čokoládové pěny je třeba rozpustit veškerou připravenou čokoládu ve vodní lázni.
  2. Když se nám veškerá čokoláda rozpustí, necháme ji vychladnout. Teprve potom s ní totiž můžeme pracovat.
  3. Mezitím si oddělíme bílky od žloutků (žloutky nebudeme potřebovat) a bílky několik minut šleháme, aby nám vznikl tuhý sníh.
  4. Vychlazenou čokoládu po částech přidáváme do bílkového sněhu a mícháme, dokud nám nevznikne nadýchaná směs.
  5. Na závěr už jen do pěny přimícháme šťávu a kůru z pomeranče.
  6. Takto připravenou pěnu už můžeme nalít do skleniček a dát zchladit. Nejlepší čokoládová pěna je na druhý den, proto ji nechte přes noc v lednici.
  7. Na ozdobu jsem použila vyšlehané mascarpone s medem, které jsem lžící nanesla na ztuhlou pěnu, a nakonec jsem na posypání použila čokoládové hobliny, nasekané mandle a kousek pomeranče.
čokoládová pěna
Zdroj foto: Veronika Kaháková

Kombinace čokolády a pomeranče se mi velmi zalíbila, a mám tak připravený ještě jeden recept na pamlsek. Máte se na co těšit.


Tipy na další recepty

5/5 - (1 hodnocení)
Mohlo by se Vám také líbit

Komentáře jsou uzavřeny, ale trackbacks a pingbacks je otevřen.