Připravte si domácí borůvkovou marmeládu, kterou pak můžete použít na čerstvé pečivo, nebo do různých koláčů a moučníku. Jak připravit marmeládu z borůvek?
Borůvky jsou populární ovoce, ze kterého víme v kuchyni připravit mnoho receptů. Oblíbené jsou třeba borůvkové knedlíky, koláč nebo i nápoje jako smoothie, víno či sirup. Dnes si však připravíme ovocnou marmeládu.
Pokud máte rádi borůvkový džem, povidla nebo marmeládu, připravte si tuhle pochoutku u vás doma. Borůvková marmeláda s pektinem je vhodnou volbou, protože je ideálním želírovacím přípravkem na zavařování marmelád. Samozrejmě můžete použít i Gelfix, nebo jiný přípravek na zavařování.
Recept na borůvkovou marmeládu
Recept marmelády s borůvkami připravíte kolem jedné hodiny.
Ingredience
Postup přípravy
- 1 kilo omytých borůvek podlijeme trochou vody a krátce povaříme.
- Přidáme 75 dkg cukru, necelou lžičku kyseliny citrónové a pektin dle návodu na obalu. Podle kyselosti ovoce případně dosladíme.
- Necháme provařit zhruba 10 minut. Ihned po vypnutí ohně plníme marmeládou připravené sklenice, zavřeme víčka a otočíme dnem vzhůru.
- Takto necháme sklenice až do vychladnutí.
- Pak už se jen můžete nenápadně vkrádat do spíže a vyjídat chutnou marmeládu z borůvek.
Zdroj: autorský text
Tipy na další recepty