Švestková galetka: Recept s jednoduchou přípravou
Galetku jsem představila již v minulém postupu, a teď bych vám ráda ukázala mou druhou, již zmíněnou verzi této dobroty – švestkovo-tvarohovou. Opět jsem měla k dispozici domácí švestky a tvaroh, a také mi zůstalo ještě trošku másla Cheat Spread, o kterém jsem už mluvila.
Pustila jsem se tedy do pečení. Takový malý dezert po nedělním obědě vždy bodne.
![Galetka recept](https://www.tipio.cz/wp-content/uploads/2020/10/LRM_EXPORT_20180803_215048-e1601802093832.jpg)
Recept na švestkovou galetku
Švestková galetka vám bude chutnat. Pokud však máte rádi jiné ovoce, vyzkoušejte třeba broskvovo-ricottovou galetku.
Doba přípravy: 1 hodina 20 minut
Doba pečení: 25 – 30 minut
Počet porcí: 8
Náročnost: nenáročný
Kategorie: koláče a moučníky
Suroviny na galetku
Těsto
- 125 g másla,
- 220 g hladké mouky,
- 3 PL třtinového cukru,
- 3 PL studené vody,
- špetka soli,
- 1 vejce na potření.
Náplň
- 6 PL hrudkovitého tvarohu,
- hrst nadrobno nasekaných arašídů,
- 2-3 PL lžíce Cheat Spread – Peanuts & Milk Chocolate,
- 500 g švestek,
- 1 PL kukuřičného škrobu,
- 1 PL moučkového cukru.
![Švestková galetka](https://www.tipio.cz/wp-content/uploads/2020/10/LRM_EXPORT_20180803_215153.jpg)
Postup na přípravu švestkové galetky
- Nejdříve si připravíme těsto na galetku. Všechny suroviny si nachystáme do misky a ručně je zpracujeme na těsto. To si zabalíme do potravinářské fólie a odložíme ho na 30 – 60 minut do chladničky.
- Švestky si nakrájíme na tenké půlměsíčky a v misce jejich smícháme s kukuřičným škrobem a práškovým cukrem.
- Vychladlé těsto si vyválíme na potravinové fólii do pravidelného kruhu. Z fólie jej překlopíme na plech s pečicím papírem, a můžeme začít plnit.
- Na vyválené těsto si rovnoměrně naneseme 6 lžic tvarohu, přibližně 2 cm od okraje těsta. Náplň nesmí být až po okraj těsta, protože okraje budeme ohýbat.
- Tvaroh pocákáme arašídovo-čokoládovým Cheat spreadem, a už jen do tvaru kruhu poklademe nakrájené švestky.
- Nakonec už jen okraje zahneme dovnitř, potřeme rozšlehaným vejcem a můžeme dát péct.
- Pečeme na 175 stupňů asi 25 – 30 minut.
![Švestková galetka](https://www.tipio.cz/wp-content/uploads/2020/10/LRM_EXPORT_20180803_214944-e1601802249624.jpg)
Alergeny: 1, 3, 7, 8.
Komentáře jsou uzavřeny, ale trackbacks a pingbacks je otevřen.