Selská polévka: Recept na polévku ze zeleniny a hub

Selská polévka se spoustou zeleniny patří mezi oblíbené polévky mnoha domácností. Houby navodí vůni podzimu, zelenina vás zasytí a polévka prohřeje. Připravte si tuto lahodnou polévku.

selská polévka
Zdroj obrázku: MariaKovaleva / Shutterstock.com

Co je selská polévka?

Selská polévka je přesně taková, která zahrnuje to, co dům dal. Dříve se selská polévka připravovala pouze z vývaru, mléka, širokých nudlí a celá se zahustila jíškou. Dnes už si pod tímto pojmem můžeme představit polévku plnou základní zeleniny jako jsou brambory, mrkev, petržel a celer. Inspirujte se receptem na lahodnou polévku s vůní hub.

Recept na selskou polévku

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 10 minutČas vaření: 20 minutCelkový čas: 30 minutPorce:6 porce

Rychlá selská polévka s houbami je vynikající, zasytí, zahřeje a také moc zachutná. Jeho příprava vám nezabere moc času.

Suroviny

Postup

  1. Houby vložte do misky a zalijte je vodou.
  2. Mrkev, petržel, brambory i celer řádně očistěte a nakrájejte na menší kousky.
  3. V hrnci rozpusťte sádlo a nakrájenou zeleninu s hráškem do hrnce přisypte.
  4. K zelenině přidejte houby, osolte, opepřete a vše zalijte vodou.
  5. Mezitím si připravte jíšku.
  6. Máslo rozpusťte, přidejte mouku a míchejte, dokud mouka nezačne růžovět.
  7. Jakmile je zelenina měkká, do vroucí polévky vmíchejte hotovou jíšku.
  8. Povařte 3 minuty a můžete podávat.

Jak vylepšit selskou polévku?

  • Aby byla tato polévka selská hustší, přidat do ní můžete také nudle.
  • Vynikající je také selská polévka s těstovinami, selská polévka s bramborem nebo chlebová polévka.

Nejlepší polévky jsou ty jednoduché, a tou rozhodně selská polévka je.

A co vy, vyzkoušeli jste už selskou polévku nebo ji zvyknete připravovat spíše na jiný způsob?

Zdroj: foodandwine.com, myfoodandfamily.com


Tipy na další oblíbené polévky

4.5/5 - (2 hodnocení)
Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.