Lívance bez kynutí: Recept na lívance bez použití droždí

Lívance bez kynutí jsou rychlou volbou vždy, když na ně dostanete chuť. Připravte si nadýchané lívance během chvilky a užijte si jejich nadýchanost a lehkost.

Máte rádi lívance? A už jste vyzkoušeli recept na lívance bez kynutí?

lívance bez kynutí recept
Zdroj foto: shaiith / stock.adobe.com

Lívance jsou oblíbeným jídlem po celém světě, ať už se jedná o sladkou snídani, svačinu nebo dokonce dezert po dobrém obědě. V tradičním receptu na lívance by mělo těsto nakynout, což vyžaduje čas a trpělivost. Ale co kdybychom vám řekli, že si můžete připravit výborné lívance bez kynutí? Ano, je to možné! V tomto článku vám představíme jednoduchý recept na lívance bez kynutí, který vás ohromí svou chutí a snadnou a rychlou přípravou.

Rychlé lívance bez kynutí

Lívance bez kynutí a bez droždí jsou skvělou alternativou tradičních lívanců. Jsou jednoduché, rychlé, ideální pro přípravu snídaně, kterou se rozhodně zavděčíte.

Recept na lívance bez kynutí

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 5 minutČas pečení: 15 minutCelkový čas: 20 minutPorce:5 porce

Recept na lívance bez kynutí můžete použít vždy tehdy, když dostanete neodolatelnou chuť na lívance a nechce se vám čekat příliš dlouho, než těsto nakyne. Je to rychlý, snadný a nenáročný recept.

Suroviny

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte prosátou mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
  2. Suchou směs pořádně promíchejte a začněte do ní postupně přidávat mléko a vejce.
  3. Směs rozšlehejte tak, aby v těstě nezůstaly hrudky.
  4. Na pánvi nechte rozpustit lžíci másla.
  5. Na takto předehřátou pánev nalijte malou naběračku těsta a rozetřete po celé ploše pánvičky.
  6. Opékejte asi 2-3 minuty, dokud se na povrchu těsta nezačnou tvořit bublinky a okraje nezhnědnou.
  7. Následně lívance otočte a opékejte další 1-2 minuty, dokud nejsou zlatavé.
  8. Hotové lívance přeneste na talíř a můžete je hned podávat.
  9. Můžete je ozdobit javorovým sirupem, ovocem, medem, čokoládovým sirupem nebo tím, co máte rádi.

  • Pro extra sladkou snídani zasypte lívance směsí mletého cukru a skořice a zakápněte pár kapkami rozpuštěného másla.

Doporučujeme: Tvarohové lívance – Lahodná snídaně, která zasytí

Tipy pro nejlepší nadýchané lívance

Aby se vám nadýchané lívance bez kynutí povedly, věnujte pozornost následujícím tipům, se kterými dosáhnete skvělého výsledku.

  • Prášek do pečiva – základem nadýchaných lívanců je prášek do pečiva. Ten musí být čerstvý, takže než ho do těsta přidáte, zkontrolujte, zda mu nevypršela doba spotřeby (velmi často se stane, že se sem tam najde nějaký ten balíček s prošlou dobou spotřeby).
  • Míchání těsta – další kritériem pro skvěle odvedenou práci je míchání těsta. Těsto míchejte jemně a nezbytně dlouho. Pokud těsto přemícháte, dojde k uvolňování lepku z mouky, což vede k tomu, že těsto nenabyde tak, jak by mělo.
  • Nechte těsto odpočívat – každé těsto potřebuje mít chvilku na odpočinek. Ne jinak tomu není ani v tomto případě. Těsto na lívance nechte odpočinout přibližně 10-15 minut před smažením. Tím umožníte prášku do pečiva, aby začal působit a vytvořil v těstě bublinky, které způsobí požadovanou nadýchanost lívanců.
  • Teplota pánve – velmi důležitá je také teplota pánve. I když spěcháte, nechte pánev vždy dobře rozehřát na středně vysokou teplotu. Pokud je teplota příliš vysoká, může dojít k tomu, že lívance se na povrchu spálí a vevnitř zůstanou stále syrové.
  • Pozor na porce – mějte na paměti, že menší lívance se rychleji opečou a jsou lehčí. Pokud chcete nadýchané lívance, volte raději menší porce, které lépe nabydou.

Jak servírovat lívance

Lívance můžete servírovat různými způsoby a záleží pouze na vás, jak si je vyšperkujete.

  • Jestliže chcete docílit tradičních amerických lívanců bez kynutí, podávejte je s javorovým sirupem a máslem.
  • Ovšem nic nezkazíte ani tím, když si na lívance přidáte čerstvé ovoce jako jsou jahody, borůvky nebo maliny.
  • Nemáte doma javorový sirup? Nevadí, nahradit ho můžete obyčejným medem, pro ještě lepší chuť na povrch lívanců zasypte nasekané ořechy jako jsou lískové oříšky, mandle nebo vlašské ořechy.
  • Milovníci čokolády, nebojte se ani čokoládového sirupu, krému nebo kousků čokolády, na závěr vše můžete završit oblíbenou šlehačkou. Připravte si své nejlepší lívance přesně tak, jak chcete vy.

Zdroj: safefood.net, myfoodandfamily.com


Další tipy na recepty

Ohodnoťte recept
Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.