Kuřecí medailonky v sýrovém těstíčku

Rychlé, málo pracné a vynikající je kuřecí v těstíčku, které vyniká svou chutí a křupavostí. Kuřecí maso v těstíčku můžete podávat buď jako oběd nebo také jako občerstvení na oslavách.

Kuřecí v těstíčku je vynikající alternativa klasického obalovaného řízku v trojobalu. Pokrm je šťavnatý, křupavý a nadýchaný zároveň. Těstíčko si můžete snadno upravit podle své chuti a vyšperkovat ho k dokonalosti nebo se držet obyčejného receptu z mouky, vajec a mléka. Inspirujte se receptem a připravte si výborný oběd, který ocení jak velcí, tak i ti nejmenší.

Věděli jste, že maso se obalovalo již ve starověkém Řecku? Postupně se tato úprava začala šířit do celého světa. Dříve se v těstíčku obalovalo téměř cokoliv, někdy i sekaná – ta byla velmi oblíbená s těstíčkem s bylinkami. Dnes už si můžete těstíčko připravit přesně podle sebe a své chuti.

Tip: V našem receptáři naleznete také recept na kuřecí rizoto

Jaké maso je nejvhodnější obalit do těstíčka?

Obalovat v těstíčku můžete prakticky cokoliv, od masa až po zeleninu, ovoce či sýry. Ovšem nejideálnější je maso kuřecí – zvláště kuřecí prsa, která jsou rychle propečená. V těstíčku ale můžete obalit také maso vepřové nebo rybí.

Recept na kuřecí v těstíčku

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 20 minutČas vaření: 15 minutCelkový čas: 35 minutPorce:4 porce

Připravit těstíčko na kuřecí maso není vůbec složité, je však důležité si hlídat správný poměr ingrediencí – těstíčko musí být dostatečně husté, aby z masa nestékalo.

Ingredience

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa očistěte, zbavte blan a nakrájejte na menší kousky.
  2. V míse smíchejte rozšlehejte vajíčka a postupně přidávejte mouku, trochu mléka, česnek, vejce, nastrouhaný sýr a koření.
  3. Těstíčko by mělo být natolik husté, aby se udrželo na mase.
  4. Kuřecí kousky obalte v těstíčku a pokládejte je na rozpálenou pánev s olejem.
  5. Kuřecí maso smažte dozlatova zhruba 5 minut z každé strany.

Doporučujeme: Vyzkoušejte i další recepty z kuřecího masa a připravte si tak chutný oběd

Hotové kuřecí medailonky v těstíčku položte na talíř opatřený savým ubrouskem, abyste se zbavili přebytečného oleje. Těstíčko si můžete upravit podle sebe, nebojte se do něj přidat bylinky, nastrouhanou šunku nebo jiné zajímavé ingredience, které chuť kuřecího řízku v těstíčku doladí.

Jak připravit křupavé těstíčko?

Aby kuřecí kousky v křupavém těstíčku byly skutečně křupavé, existuje hned několik způsobů, jak toho docílit. Je důležité, aby těsto bylo nějak nakypřené. Toho docílíte buď kypřícím práškem nebo nějakým perlivým nápojem – například klasickou minerálkou nebo pivem, které dodá těstíčku ještě lepší chuť. 

Křupavé těstíčko na obalování se neobejde také bez strouhanky, kterou do těsta vmíchejte. Při přípravě těstíčka mějte všechny suroviny co nejvíce vychlazené, těstíčko bude krásně nadýchané.

S čím podávat kuřecí v těstíčku?

Kuřecí kousky v těstíčku můžete podávat s čímkoliv, ovšem nejlépe chutnají s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem a máslem. Někteří dávají přednost také křupavému pečivu a zelenině.

Zdroj: myplate.gov, cooking.nytimes.com

Ohodnoťte recept
Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.