Hořčičná omáčka – Jednoduchá příloha k masu i knedlíku

Hořčice může být také hlavní ingrediencí vynikající a jednoduché hořčičné omáčky, která se řadí mezi ty univerzální. Hořčičná omáčka je skvělý tip i na nedělní oběd.

Naučte se tento jednoduchý recept, jehož příprava není časově náročná. Hořčice má v kuchyni své místo, používá se k dochucení nejrůznějších pokrmů, párky a klobásy bychom si bez ní neuměli představit. Ale co omáčka?

Recept na hořčičnou omáčku

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 10 minutČas vaření: 20 minutCelkový čas: 30 minutPorce:4 porce

Recept hořčicové omáčky je velmi rychlý, a vzhledem k tomu, že je zjemněná smetanou, ideální přílohou jsou knedlíky.

Ingredience

Postup přípravy

  1. Máslo s olejem rozehřejte v hrnci.
  2. Cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno.
  3. Do rozehřátého oleje s máslem vložte nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět.
  4. K cibuli přidejte mouku, pořádně míchejte, ať se vám nepřipálí.
  5. K hotové jíšce přilijte vývar, promíchejte a přiveďte k varu.
  6. Následně přidejte hořčici a pořádně promíchejte.
  7. Na řadu přichází smetana, vlijte ji do omáčky a chvilku povařte.
  8. Nakonec omáčku dochuťte solí a pepřem.

K čemu se hodí hořčičná omáčka?

Nejlepší hořčičná omáčka je ke steaku. Ať už podáváte roštěnky nebo přírodní plátky, tahle omáčka se skvěle hodí k jakémukoliv masu (pečené, grilované, smažené) i k přílohám, jako jsou brambory, knedlíky, těstoviny či dokonce rýže.

Jak vylepšit omáčku z hořčice?

Do hořčičné omáčky používejte smetanu plnotučnou, aby se vám nesrazila. Sražení smetany můžete také zabránit tím, že smetanu před vylitím do omáčky nejdříve rozmícháte s několika lžícemi omáčky. Vývar můžete nahradit vodou, omáčka nebude ale tak výrazná.

Tahle oblíbená omáčka k masu má mnoho alternativ, například medovo hořčičná omáčka, francouzská omáčka z dijonské hořčice a další.

Zdroj: heb.com, onceathome.com


Tipy na další omáčky

Ohodnoťte recept
Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.